ĐOKOVIĆ JE OD PONEDELJKA I ZVANIČNO REKORDER: Želim što više Gren slem titula i da budem najduže broj jedan!
Foto: Profimedia

Nema sumnje da će tako i biti

ĐOKOVIĆ JE OD PONEDELJKA I ZVANIČNO REKORDER: Želim što više Gren slem titula i da budem najduže broj jedan!

Federer i Nadal i dalje igraju, i dalje osvajaju slemove. Oni su neverovatni, ali i ja idem dalje i to je u redu

Objavljeno: 17:55h

Novak je pobedom u finalu Australijan opena nad Danilom Medvedevim stigao do svog 18 Gren slema i sada ima dva manje od Rodžera Federera i Rafaela Nadala.

Po nečemu će srpski igrač i najbolji teniser sveta da postane rekorder već u ponedeljak. Tada će da počne 311. nedelju na prvom mestu ATP liste i na taj način će da nadmaši rekord Švajcarca.

Bitka velike trojke svetskog tenisa, u kojoj je Federer na zalasku jer početkom avgusta puni 39 godina se svakako nastavlja. Đoković priznaje da ga pohod ka rekordima izuzetno motiviše.

– Federer i Nadal i dalje igraju, i dalje osvajaju slemove. Oni su neverovatni, ali i ja idem dalje i to je u redu. Ako ne uspem da dostignem taj rekord, i dalje je sve u redu, ali moram da imam to nešto što me pokreće. Apsolutno mi nije problem da to kažem. Ko god je u vrhu tenisa i to ne kaže, ne verujem da je potpuno iskren. To je moja profesionalna motivacija – rekao je Đoković.

Novak je prvi koji je na taj način otvorio dušu.

– Profesionalni sportista treba da ima ciljeve, da teži nečemu, potrebna je ta mentalna jasnoća kako bi se postavili dnevni, kratoročni i dugoročni ciljevi. Želim da osvojim što je moguće više slemova i da budem najduže broj jedan u istoriji – rekao je Novak Đoković.

(Espreso/MaxBet)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.