IZNER STAO UZ ĐOKOVIĆA: ATP je srušen i pokvaren sistem, tenis muče sukobi i nedostatak transparentnosti!
Foto: AP

sramna raspodela novca

IZNER STAO UZ ĐOKOVIĆA: ATP je srušen i pokvaren sistem, tenis muče sukobi i nedostatak transparentnosti!

Novak i Izner zajedno isprozivali ATP

Objavljeno:

Novak Đoković ističe da sistem po kojem ATP funkcioniše nije dobar za tenisere i da bi nešto moralo da se promeni.

Zbog ovako javnih kritika na račun ATP-a, najbolji teniser sveta mesecima je na žestokom udaru brojnih i funkcionera i analitičara kao bivših i sadašnjih kolega.

Novak je u avgustu prošle godine osnovao nezavisnu Asocijaciju tenisera (PTPA) i napustio Savet ATP igrača. Njegov cilj je bio da se bolje zaštite prava tenisera, koja po njemu nisu dovoljno poštovana.

Optuživali su ga da misli samo na sebe i svoje interese, jer već postoje neka pravila u ATP-u koja se moraju poštovati. Igrači i turniri treba da budu ujedinjeni i solidarni, jer je situacija zbog pandemije izuzetno teška.

Amerikanac je besan jer je budžet za Masters u Majamiju ozbiljno pao. Šampion će umesto 1.350.000 dolara, kolika je nagrada ranije bila, dobiti svega 300.000 dolara. Zarade za igrače koji ranije završe takmičenje su stvarno smešne.

Izner je tako nakon objavljivanja ove vesti pobesneo.

- ATP je srušeni sistem. Igrači i turniri kao ‘partneri’ bi trebalo da rade, ali srezavanje budžeta za 60%, uz čak 80% za šampione, ipak je previše za najjače događaje koje pokrivaju TV prava, sponzorstva i novi odobreni prihod od klađenja. Promoteri poseduju imovinu koju cene i imaju beskrajno vreme da to monetizuju, dok igrači imaju kratko vreme da maksimizuju talente. To je pokvaren sistem. Tenis muče sukobi i nedostatak trasparentnosti - napisao je Amerikanac na društvenim mrežama.

Izner smatra da je raspodela novca sramna.

- Dakle, igračima bi trebalo da se smanje prihodi za 60 posto, a šampionima za 80 posto, dok će rukovodioci ATP-a zadržati pune zarade, naknade i pokrivanje troškova? Hajde neka mi neko to predstavi tako da ima smisla. Izgleda malo licemerno, zar ne mislite tako - napisao je američki teniser.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.