NOVAK JE GODINAMA RADIO NA SEBI: Zbog toga je bolji od svih, ističe Pepe Imaz!
Foto: Profimedia

čuveni španski trener

NOVAK JE GODINAMA RADIO NA SEBI: Zbog toga je bolji od svih, ističe Pepe Imaz!

U ovoj godini punoj iskušenja veoma je bitno da znate šta je ljudsko biće, šta porodica i prioriteti. Mislim da je to Novaku dosta pomoglo

Objavljeno:

Sigurno da niko u Srbiji nije oduševljen kada čuje ime Pepea Imaza.

Španski trener se oglasio povodom Novakove nove titule na Australijan openu, istakavši da je srpski teniser dosta radio da bi stekao smirenost u ključnim momentima.

Đokovićev jedan deo priprema proveo kod španskog gurua.

- Novak je proveo godine radeći na sebi, na duhu, jer mu je bilo jasno da je sve radio u totalnoj harmoniji kada se oseća dobro iznutra. Uvek je bio bolji zbog toga na kraju dana krčeći svoj put - rekao je Imaz, a prenosi “Telegraf”.

Novak Đoković, Pepe Imaz
foto: Profimedia/Fonet

Postavljeno je pitanje Špancu, na čemu je tačno radio sa Novakov pred turnir. Na to je Imaz rekao:

- Nismo radili ništa ciljano i to nije nešto što se završava za mesec ili dva ili da možete da se skoncentrišete na neki cilj posebno. To je više jedan radnja koja za proizvod ima svesnost, jer pre toga što ste teniser, vi ste osoba i ljudsko biće. Kada doprete do toga, sve ostalo jeste bitno, ali ne tolikim intezitetom. Nije toliko teško doći do harmonije. U ovoj godini punoj iskušenja veoma je bitno da znate šta je ljudsko biće, šta porodica i prioriteti. Mislim da je to Novaku dosta pomoglo.

Imaz je na kraju otkrio glavne Novakove ciljeve.

- Mirnoća zbog rezultata može doći, ali taj segment duhovni ne zavisi od vas, jer možete ga imati danas, a sutra već ne. Unutrašnji mir je mnogo bitniji i stabilniji, dolazi sa vama, to je ono što vam uvek ostaje. Novakov cilje da uzme što više Grend slemova, odlučan je i ima ih na vidiku, ali kada imate tri tenisera sa istim ciljem, nije lako. Rafa i Novak su ljudi sa impresivnim mentalnim sposobnostima, biće interesantno videti šta nas čeka u godinama pred nama - zaključio je Imaz.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.