NADAL LAGANO DO ČETVRTFINALA: Ova pobeda je bitna za moje smopouzdanje!
Foto: EPA/Dean Lewins

australijan open

NADAL LAGANO DO ČETVRTFINALA: Ova pobeda je bitna za moje smopouzdanje!

Nadal će se za plasman u polufinale Australijan opena boriti sa pobednikom meča u kojem se sastaju Grk Stefanos Cicipas i Italijan Mateo Beretini

Objavljeno:

Španski teniser Rafeal Nadal plasirao se u četvrtfinale Otvorenog prvenstva Australije bez izgubljenog seta, pošto je danas pobedio Italijana Fabija Fonjinija sa 6:3, 6:4, 6:2.

Nadal se u svoje 13. četvrfinale Australijan opena plasirao posle dva sata i 16 minuta igre.

Španac je upisao 24 direktna poena, uključujući i šest asova, za svoju 13. pobedu protiv Fonjinija u njihovom 17. medjusobnom duelu.

Nadal će se za plasman u polufinale Australijan opena boriti sa pobednikom meča u kojem se sastaju Grk Stefanos Cicipas i Italijan Mateo Beretini.

- Stefanos i Mateo su mladi, snažni i imaju puno energije. Biće to veliki izazov, ali današnja pobeda dobra je za moje samopouzdanje. Srećan sam i što su mi ledja bolje - rekao je Nadal posle meča.

Rafael Nadal
foto: EPA/Dean Lewins

Drugi teniser sveta je na početku meča poveo sa 3:0, Italijan je u petom gemu vratio brejk, ali je Nadal već u narednom ponovo oduzeo servis protivniku. Fonjini je u osmom gemu spasio tri set lopte, ali četvrtu nije uspeo u narednom gemu.

Fonjini je u drugom setu poveo sa 4:2, ali je tada Nadal zaigrao mnogo bolje i vezao naredna četiri gema za prednost od 2:0 u setovima.

Nakon što je izgubio prvi gem u trećem setu, Nadal je osvojio narednih pet i tako potvrdio plasman u četvrtfinale.

Ranije danas plasman u četvrtfinale obezbedili su ruski teniseri Danil Medvedev i Andrej Rubljov.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.