ĐOKOVIĆEVA PODRŠKA IZ LOŽE NIJE POMOGLA: Olga ispričala kako joj Novak pomaže! Brine o meni, bio je ponosan!
Foto: Profimedia

posmatrao je uživo

ĐOKOVIĆEVA PODRŠKA IZ LOŽE NIJE POMOGLA: Olga ispričala kako joj Novak pomaže! Brine o meni, bio je ponosan!

Srpska teniserka je doživela poraz uprkos podršci koju je imala od svetskog broja 1

Objavljeno: 09:35h

Olga Danilović, nažalost, nije uspela da se plasira u 3. kolo Australijan opena.

Nakon što je ostvarila prvu pobedu u karijeri na Gren slemovima i to uz iznenađenje protiv 19. igračice planete Petre Martić, u drugom kolu je poražena od Šelbi Rodžers.

- Pre svega, čestitke Šelbi, odigrala je izuzetno dobar meč. Takođe mislim da nisam odigrala najbolje, ali mi ona nije dala šansu da igram. Dobro sam servirala, ona je neverovatno riternirala servis joj je bio solidan. Bila je mnogo bolji igrač dana - ukratko je analizirala meč Danilovićeva.

Olga Danilović
foto: Profimedia

Svesna je i ona sama lošeg ulaska u meč kada je već posle 10 minuta prvog seta Amerikanka stekla dva brejka prednosti i već tad se naziralo u kom smeru će otići meč.

- Lošije sam počela, njoj sam dala vetar u leđa. Devojka je odigrala sve na mestu – od riterna, ja sam servirala toliko jako i precizno, a ona je vraćala još bolje. Ni servis joj nijednom nije pao da ja mogu da napadnem. Mislim da je odservirala u svim bitnim poenima. Imala sam 2-3 šanse koje nisam iskoristila koje bi možda nešto promenile. Žao mi je što nisam pobedila, ali sam srećna kako sam se borila i generalno kako sam igrala. Mislim da sam generalno bila u meču, ali me nekoliko greškica koštalo meča - rekla je srpska teniserka.

Olga Danilović
foto: Profimedia

Nakon sjajnog meča protiv Petre Martić, Danilovićeva je podbacila protiv Rodžers, ali nije nezadovoljna svojom igrom. - Nisam odigrala na istom nivou, ali i Šelbi je odigrala fenomenalno. To su dva potpuno različita meča i dva različita tipa igračica. Mislim da je moja igra tu i ono što volim da igram ja to dobro radim. Napadam dobro servis, imam dobar ritern, treba još malo da poradim na nekim promenama iz dijagonale u paralelu. Prosto da to što trenutno radim dovedem na viši nivo. Kako trenutno igram da još unapredim - istakla je Olga.

Nažalost, na ovom meču joj nisu pomogli ni prisustvo i saveti Novaka Đokovića, koji je sedeo u njenoj loži, a s kojim je radila i tokom priprema u Beogradu u decembru.

- Bio je i na prvom meču, takođe, ali ga niste videli. Opet je došao. To je velika čast za mene što je tu da me podrži. Način na koji me tretira, koliko brine, kako me podržava, to je neverovatno - rekla je Olga.

Olga ističe Đokovića kao svog mentora, iako ima i ličnog trenera Kristijana Šnajdera. - Svi znamo da je mentalno najbolji teniser svih vremena. I kao igrač, ali je njegova psiha nešto drugačije. Samo biti prisutan u trenutku, uživati, boriti se. To zvuči jednostavno ali moraš to imati - istakla je u čemu joj Đoković najviše pomaže.

Đoković je odmah posle poraza od Rodžers razgovarao sa Danilovićevom. - Istakao je da je ponosan, da je ovo bio odličan turnir za mene, dva odlična meča. Da sam imala nekoliko šansi, jedan-dva poena koja nisam iskoristila, ali ona je odigrala kako treba. Nisam bila mnogo potresena posle meča jer znam da je danas ovo bio moj maksimum. Bože moj, biće bolje drugi put.

Olga Danilović
foto: Profimedia

Još jednom je istakla koliko joj je značio nastup na Australijan openu, njen prvi na nekom Grend slemu.

- Protiv Petre sam igrala prvi meč na nekom Grend slemu, prva pobeda protiv vrhunske teniserke. I iz ovog meča mogu da izvučem pozitivne stvari. Pre svega sam ponosna kako sam se nosila u teškim situacijama. Prethodni duel je bio mnogo težak i ja sam bila mentalno veoma stabilna. Samo biti ovde, imati priliku da igram protiv najboljih teniserki, trenirati, pobeđivati, biti na terenu, to je najvažnija stvar ovde.

Šta Olgu čeka posle Melburna?

- Mnogo je teško da se bilo šta planira sada. Ima dosta turnira na kalendaru pa se otkažu, a i oni su veoma jaki. Ovde ima još jedan turnir, pokušaću da 'upadnem'. Kad sam već tu, navikla sam se. Ako ne uspem idem kući. Ima i neka Doha, ali nije jednostavno ništa reći jer se sve menja u danu - zaključila je Danilovićeva.

(Espreso / B92.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.