E SAD BI MOGLA NASTATI KATASTROFA ZA AUSTRALIJAN OPEN: Otkrivena 2 slučaja koronavirusa među teniserima u karantinu
Foto: EPA/Luis Ascui

ovo je već problem

E SAD BI MOGLA NASTATI KATASTROFA ZA AUSTRALIJAN OPEN: Otkrivena 2 slučaja koronavirusa među teniserima u karantinu

Pošto su nekoliko dana proveli u karantinu ipak se i tu pojavio koronavirus

Objavljeno:

Novi problemi u Australiji među teniserima i teniserkama koji su doputovali da bi igrali na Australijan openu. Pojavila su se još dva slučaja zaraze koronavirusom među njima.

Kako su saopštili državni zdravstveni zvaničnici Australije, među onima koji su doputovali posle nekoliko dana su se pojavila dva nova slučaja, ali nije navedeno o kome se radi, niti da li je reč o teniserima ili teniserkama.

Sada je ukupan broj sedam zaraženih u talasu od 1.000 ljudi koji su došli čarterima zbog Australijan opena.

Tu su uključeni teniseri, treneri i ostalo prateće osoblje, navodi se da su tri poslednja slučaja u izolaciji i da je jedna osoba žena u dvadesetim, a jedan muškarac u tridesetim godinama.

Igrači i igračice su u Australiju stigli krajem prošle nedelje u organizovanim zajedničkim letovima iz različitih delova sveta, a na tri leta su bile četiri osobe koje su po sletanju u Melburn bile pozitivne na testu na Covid-19.

Zbog toga su sve osobe koje su bile na tim letovima stavljene u strogi dvonedeljni karantin tokom koga ne smeju da napuste svoje sobe i osuđeni su i da treniraju u njima. Preko 70 tenisera i teniserki je "zaključano".

S druge strane, učesnici koji su stigli u Australiju, a među kojima nije bilo pozitivnih slučajeva zaraze, imaju dozvolu da 5 sati dnevno budu van svog smeštaja i treniraju u strogo kontrolisanim uslovima što je slučaj recimo sa Novakom Đokoviće, Rafaelom Nadalom... Ali i oni moraju 14 dana da provedu u ovom blažem obliku karantina.

Sada se postavlja pitanje šta će se dalje dešavati s obzirom da posle nekoliko dana imamo 2 nova slučaja zaraze.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.