ĐOKOVIĆ EKSPRESNO ODBIJEN: Uzalud je pokušao Novak da pomogne svima, Australijanci mu rekli - NE MOŽE!
Foto: EPA/Morgan Sette

Brza reakcija

ĐOKOVIĆ EKSPRESNO ODBIJEN: Uzalud je pokušao Novak da pomogne svima, Australijanci mu rekli - NE MOŽE!

Povodom zahteva koje je Srbin uputio vlasima i organizatorima oglasio se premijer države Viktorija

Objavljeno:

Novak Đoković je dobio ekspresan i odričan odgovor od australijskih vlasti na svoje zahteve.

Srbin je pokušao kao najbolji igrač planete i prvi čovek Asocijacije profesionalnih tenisera (PTPA) da urgira i izvrši pritisak na čelnike Teniskog saveza Australije i vlasti u državi Viktorija da popuste malo sa strogim i rigoroznim pravilima koja su nametnuta svima koji su doputovali u tu zemlju da bi učestvovali na Australijan openu.

On je pre svega tu mislio na grupu koja sad već broji preko 60 tenisera i teniserki koji su stavljeni u strogi karantin i zabranjeno im je da napuštaju svoje sobe jer je utvrđeno da su doputovali avionima u kojima je bilo zaraženih osoba.

Novak Đoković, Rodžer Federer
foto: EPA/Filip Singer

Srpski teniser je uputio pismo u kome je postavio niz zahteva za tenisere i teniserke kako bi oni mogli da nastave da se koliko-toliko spremaju za predstojeći turnir, međutim, ti njegovi zahtevi su odbijeni i to je saopštio premijer države Viktorija Danijel Endrjuz.

- Pravila se neće menjati, jer su od javnih zdravstvenih saveta ona stigla. Ljudi mogu slobodno da daju spiskove želja, ali odgovor je ne. Znam da je nekoliko igrača ’brbljalo’ o pravilima. Ona važe za njih kao i za sve ostale. Svi su o tome bili informisani pre dolaska i to je bio uslov koji su prihvatili. Ovde nema posebnog tretmana, jer vas virus ne tretira posebno. Dakle, ni mi nemamo poseban tretman - rekao je Endrjuz.

Novak Đoković
foto: EPA/Andy Rain

Nakon premijer, oglasila se i komesarka Ema Kazar.

- To je definitivno ne od mene. Ne menjamo naš program - rekla je Kazar i dodala:

- Shvatamo da je 14 dana u karantinu zaista teško. Ovde smo da radimo sa igračima i teniskom Australijom kako bismo njihove trening učinili što prijatnijim - rekla je komesarka države Viktorija Ema Kazar.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.