I TROICKI U GLAVNOM ŽREBU MELBURNA: NISAM ZA OTPIS! Krunićeva eliminisana!
Foto: EPA/Yoan Valat

samo olga od dama

I TROICKI U GLAVNOM ŽREBU MELBURNA: NISAM ZA OTPIS! Krunićeva eliminisana!

Troicki je u finalu kvalifikacionog turnira koji se igra u Dubaiju pobedio Sedrik-Marsela Štebea iz Nemačke

Objavljeno:

Srpski teniser Viktor Troicki plasirao se danas u glavni žreb Australijan opena.

Troicki je u finalu kvalifikacionog turnira koji se igra u Dubaiju pobedio Sedrik-Marsela Štebea iz Nemačke.

Rezultat je bio 2:0 u setovima u korist novog selektora srpskog Dejvis kup tima (6:4, 6:2), a meč je trajao sat i 28 minuta igre.

Viktor Troicki
foto: AP

Prethodno je u prvom i drugom kolu kvalifikacija pobeđivao Jurija Rodionova iz Austrije i američkog tenisera Julisisa Blanka.

- Odličan početak godine, jako sam zadovoljan igrom i rezultatom i srećan zbog plasmana u glavni žreb Melburna. Dokazao sam sebi da nisam za otpis, da i dalje mogu da igram na visokom nivou i sada sa velikom dozom samopouzdanja i energije ulazim u nastavak ovog takmičenja. Taman ću večeras sa užitkom ovde u Dohi dočekati srpsku Novu godinu, koju čestitam svim našim ljudima i krećem za Australiju. Tamo nas čeka 15 dana karantina, ali Bože moj, kako je tako je, takva vremena i u skladu sa tim mora da se živi i radi, izdržalo se i preživelo i gore od karantina. Važno je da se zdravo i idemo u nove životne pobede - preneo je Teniski savez Srbije reči Troickog posle trijumfa.

Viktor je trenutno 202. na ATP listi.

Dan nije bio u potpunosti uspešan za srpke tenisere jer Aleksandra Krunić nije uspela da ostvari podvig Troickog i Olge Danilović koja je ranije jutros izborila prvo učešće u glavnom žrebu nekog Gren slema.

Krunićeva je ubedljivo poražena od egipatske teniserke Majar Šerif, koja je 128. na WTA listi i 16. nosilac u kvalifikacijama.

Aleksandra Krunić
foto: EPA/John G Mabanglo

Šerif je u finalu kvalifikacija u Dubaiju pobedila Aleksandru Krunić sa 2:0 u setovima (6:1, 6:2), za sat i devet minuta igre.

Tako će Danilović biti jedina srpska teniserka u glavnom žrebu u Melburnu.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.