OVO JE DOBRA VEST ZA ĐOKOVIĆA: Ukinute linijske sudije na Australijan openu i promenjen hotel zbog pretnji tužbom!
Foto: EPA

organizatori svakodnevno nešto menjaju

OVO JE DOBRA VEST ZA ĐOKOVIĆA: Ukinute linijske sudije na Australijan openu i promenjen hotel zbog pretnji tužbom!

Zbog pandemije koronavirusa svakodnevno se donose nove odluke u vezi sa promenama u organizaciji prvog Gren slema sezone

Objavljeno: 13:21h

Možemo reći da dobre vesti stižu za Novaka Đokovića iz Melburna. Na ovogodišnjem Australijan openu neće biti linijskih sudija.

Znamo već svi dobro za onaj incident sa prošlogodišnjeg US opena koji je koštao prvog igrača planete osvajanja titule kada je pogodio slučajno lopticom u vrat linijskog sudiju zbog čega je diskvalifikovan, pa zato možemo reći da je ovo dobra vest za njega.

Lora Klark, Novak Đoković
foto: EPA/jason szenes

Ujedno Đoković je bio i taj koji je u poslednje vreme zagovarao da se ukinu teniske sudije kada već postoji tehnologija i "hok aj" sistem koji je pokazao da funkcioniše na Mastersu Sinsintatiju, a upravo će to biti primenjeno i na Gren slemu u Melburnu.

Takođe, umesto sudija, sa zvučnika će se čuti odluke „aut“, „fut fol“ i ostale koje izgovaraju sudije.

Ova odluka je doneta da bi se smanjio broj ljudi prisutnih na terenu tokom mečeva, a sve zbog korone.

Novak Đoković
foto: Profimedia

Ono što je još jedna bitna promena u vezi sa Australijan openom koji ove godine počinje 8. februara, jeste da je promenjen hotel u kome će učesnici boraviti u karantinu zbog pobune vlasnika apartmana u hotelu i ulici u kojoj se hotel nalazi.

Organizatori su bili prinuđeni da potraže novi hotel, jer su bili suočeni sa sudskim sporom, koji bi mogao da zabrani pretvaranje hotela u COVID centar, što bi ugrozilo i samo održavanje turnira.

Zato je Australijan open brzo pronašao novo rešenje i rezervisao novi hotel, što je objavljeno i na Tviter profilu takmičenja.

- Osigurali smo novi hotel i ne odlažemo s pripremama za Australijan open. Svi uključeni hoteli biće u funkciji pre dolaska letova sredinom januara 2021. godine - navedeno je u kratkom objašnjenju Australijan opena.

Ova promena izvršena je nakon što su se pobunili vlasnici apartmana u hotelu Vestin Melburn, koji su pokrenuli i tužbu protiv Australijan opena zbog toga što nisu obavešteni da će deo hotela u kojem oni žive biti pretvoren u kovid centar pred AO.

Podsetimo, igrači će u Melburn dolaziti avionima koje će organizovati Australijan open. Od sredine januara, pa narednih 14 dana, svi oni će biti u rigoroznom karantinu, tokom kojeg će biti tri puta testirani na korona virus.

Tek će od osmog dana karantina igračima biti omogućeno da treniraju u grupi koja broji maksimalno četiri osobe.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.