NOVAK MOŽE DA BUDE NAJBOLJI SVIH VREMENA: Henman priča kako je to đavolski teško postići!
Foto: Profimedia

koliko će ih na kraju osvojiti?

NOVAK MOŽE DA BUDE NAJBOLJI SVIH VREMENA: Henman priča kako je to đavolski teško postići!

Britanac, ipak, smatra da je realističnije da Novak završi karijeru sa 21 ili 22 titule

Objavljeno:

Velika se debata vodi oko toga koji su krajnji dometi Novaka Đokovića, odnosno koliko Gren slem titula će osvojiti do kraja karijere. Neki smatraju da će srpski teniser premašiti sve moguće rekorde, dok su neki, pak, nešto umereniji.

Tim Henman
foto: Profimedia

Britanski teniser Tim Henman, nekada četvrti igrač na svetu, je jedan od tih koji misle da Novak Đoković može da postane najbolji u istoriji ovog sporta.

- Ne bih isključio mogućnost da dođe do 24 Gren slem titule, koliko ima Margaret Kort, ali to je realno đavolski težak posao. Novak sada ima 33 godine i potrebno je da osvaja po dve najveće titule u naredne četiri godine. To je baš ogroman izazov – rekao je Henman.

On dodaje da je dosta realnije da Đoković završi karijeru sa 21 ili 22 titule pored svog imena, a smatra da će Nadal i Đoković imati više titula od Federera.

- To je dostižno. Novak je čak i u ovoj godini odigrao mnogo mečeva, iako je bilo malo turnira. Sposoban je da u kontinuitetu pobeđuje. Glavni favorit je na svakom turniru, osim na Rolan Garosu. Taj broj od 21 ili 22 je sasvim dostižan. Verujem da će i Nadal i on završiti karijeru sa više Gren slemova od Federera, što je do pre godinu ili dve bilo nezamislivo – zaključio je Henman.

Novak je do sada osvojio 17 Gren slem titula, dok njegovi rivali Nadal i Federer trenutno imaju po 20 osvojenih trofeja na najveća četiri turnira.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.