NA US OPENU SU MU DALI KUĆU, IZOLOVAO SE OD SVEGA! ŠTA ĆE SAD! Čuveni trener Novaku predviđa nevolje
Foto: EPA/Andy Rain

baš se obradovao

NA US OPENU SU MU DALI KUĆU, IZOLOVAO SE OD SVEGA! ŠTA ĆE SAD! Čuveni trener Novaku predviđa nevolje

Dve nedelje karantina su obavezne za učesnike AO-a

Objavljeno: 09:29h

Sve je izvesnije da će Australijan open početi dve nedelje kasnije nego što je uobičajeno, 8. februara sledeće godine.

Zbog strogih mera karantina koje omogućavaju da turnir uopšte bude održan, neophodno je da učesnici stignu u Australiju bar tri nedelje pre početka prvog Gren slema.

Naime, dve nedelje karantina su obavezne pre nego što igrači dobiju zeleno svetlo da krenu sa pripremama.

foto: EPA/Andy Rain

Testovi na Kovid-19 će se raditi prvog, trećeg, sedmog, desetog i poslednjeg dana. Ko bude negativan na prvom testiranju, već će sutradan moći da trenira.

Poznatom australijskom treneru Rodžeru Rašidu je posebno zanimljivo da vidi kako će se novim pravilima prilagoditi Novak Đoković.

- Biće zanimljivo videti šta će Novak uraditi jer je na Ju-Es Openu imao kuću. Dozvolili su mu da bude u "satelitu", gde je imao kuću i mogućnost da sve korona stvari ostavi izvan nje. Bilo je to na račun Novaka Đokovića... Da, on ima novac. Mnogo momaka voli da odsedne u kućama, da ih rentira i da čitav njihov tim bude tamo i da često putuju sa velikim timom ljudi. Biće to čudan osećaj sada - rekao je Rašid.

foto: Reuter

- Oni su i ranije bili u karantinu, to nije ništa novo za njih. Neki će sigurno pomisliti "Opa, dve nedelje? To je predugačak period". Ali oni imaju neke uslove koje moraju da ispoštuju, moraju da prate protokol ako žele da budu ovde i da igraju - oštar je Rašid.

Rašidu očigledno nije smetalo što je bilo još igrača koji su u Njujorku koristili privatnu kuću kao smeštaj. Među njima je i Serena Vilijams.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.