JAVNOST ŠOKIRANA REČIMA O ĐOKOVIĆU: Ovo je najveća istina o srpskom teniseru!
Đoković i Marej, Foto: EPA/Andy Rain

stao u odbranu srbina

JAVNOST ŠOKIRANA REČIMA O ĐOKOVIĆU: Ovo je najveća istina o srpskom teniseru!

- Za skoro svakog drugog igrača na turu to bi bio dobar rezultata - istče - Britanac

Objavljeno:

Nakon što je poražen od Dominika Tima u polufinalu Završnog Mastersa u Londonu, mnogi su počeli da kritikuju Novaka Đokovića i osporavaju njegove rezultate.

Jedan od onih koji su stli u odbranu najboljeg tenisera sveta je Endi Mari. Legendarni teniser i veliki prijatelj Novaka je objasnio da ljudi imaju nerealna očekivanja kada je u pitanju srpski teiser i da poraz u Londonu uopšte nije neuspeh.

- Svi mediji, igrači, bivši igrači... Svi imaju tako visoka očekivanja od njega, pa poraz 7:6 u trećem setu polufinala nije nešto što se smatra dobrim rezultatom. Za skoro svakog drugog igrača na turu to bi bio dobar rezultat. Ali ne možete da pobedite svake nedelje, ne možete svake nedelje da igrate najbolji tenis i mentalno ne možete da uvek budete perfektni. Bila je ovo još jedna jako dobra godina za njega, ali možda je nije završio onako kako je želeo - rekao je Mari.

foto: EPA/Rodrigo Jimenez

Mari govori o fokusiranosti na turnin, kao nečemu što je ključno za pravljenje velikih rezultata.

- Prolazio sam kroz takve momente u mojoj karijeri kada mentalno nisam bio potpuno prisutan i fokusiran i jedna od stvari koja može da trpi je izbor udaraca u ključnim trenucima - zaključio je Mari.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.