ŠTA ĆE NOVAK REĆI NA OVO? Svi će morati da se vakcinišu ako žele na Olimpijske igre!
Foto: EPA/Christian Bruna

najava

ŠTA ĆE NOVAK REĆI NA OVO? Svi će morati da se vakcinišu ako žele na Olimpijske igre!

Olimpijske igre trebalo je da se održe ove godine, ali su odložene zbog pandemije koronavirusa

Objavljeno:

Predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomas Bah apelovao je na sve učesnike Olimpijskih igara u Tokiju da se vakcinišu.

S obzirom na najave prethodnih dana, uskoro treba očekivati vakcinu protiv koronavirusa.

“Da bi zaštitio japanski narod i iz poštovanja prema njemu, MOK će se potruditi da što veći broj ljudi dođe ovde sa vakcinom, ako do tada bude dostupna”, rekao je Bah.

Pre nekoliko meseci Novak Đoković će oštro suprostavio prinudnom vakcinisanju, ostaje da se vidi kako će sportisti reagovari na ovo “moranje”.

“Video sam da su inostrani mediji malo izvukli iz konteksta moju izjavu i napisali da sam protiv bilo kakve vakcinacije. Problem je kada te neko tera da na silu u telo ubaciš nešto neprovereno. To ne želim i za mene je to neprihvatljivo”, rekao je Đoković.

Bah, koji je u prvoj poseti Tokiju posle izbijanja pandemije koronavirusa, naglasio je da bi svi voleli da tribine budu pune, ali da je bezbednost na prvom mestu.

foto: EPA/Kimimasa Mayama

“Kroz test događaje, pre svega u bejzbolu, videli smo da je moguće imati navijače na tribinama, a istovremeno imati potpuno bezbedan ambijent”, rekao je Bah.

Bah je, tokom razgovora sa domaćinima, kazao da je poslata jasna poruka da vakcina neće biti obavezna, ali da se nadaju da će je što više učesnika do početka Igara primiti.

“Ako vakcina bude dostupna, MOK bi u saradnji sa nacionalnim komitetima preuzeo trošak i dodatno pomogao sjajnim japanskim organizatorima”, poručio je Bah.

Olimpijske igre trebalo je da se održe ove godine, ali su odložene zbog pandemije koronavirusa.

Na programu će biti od 23. jula do 8. avgusta sledeće godine.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.