VELIKA ŽIVOTNA DRAMA: Bolne reči Novaka Đokovića, ceo svet UZNEMIREN posle ovih saznanja!
Novak Đoković, Foto: EPA/Christian Bruna

teško mu je bilo

VELIKA ŽIVOTNA DRAMA: Bolne reči Novaka Đokovića, ceo svet UZNEMIREN posle ovih saznanja!

Samo on zna kroz šta je prošao

Objavljeno:

Novak Đoković je pričao za engleski Standard pred početak Završnog mastersa u Londonu.

Pored mnogo nedaća, Đoković je završio godinu na prvom mestu ATP liste.

- Kada sve saberem i oduzmem u sezoni u kojoj sam prvi na kraju godine i u kojoj sam osvojio četiri turnira i jedno vreme bio nepobeđen, moram da kažem da šta god uradim u Londonu, biće čudesno. Ali, i dalje želim više od toga. To što sam imao mnogo uspeha u prošlosti je veliki podstrek, ali može da bude i teret jer od sebe ne očekujete ništa manje - rekao je Novak Đoković za engleski Standard.

Mnogo je bilo problema za Đokovića u tekućoj godini. Od pandemije, do problema na "Adria turu" pa sve do osnivanja novog udruženja igrača, gde je Đoković naišao na sramne osude zapadnih medija.

- Ja sam na neki način odrastao sa nedaćama. Odrastao sam u zemlji koju je rat pocepao i koja je bila pod embargom i sankcijama tokom devedesetih – mnogo toga se dešavalo tokom mog ranog detinjstva, tako da sam se privikao na to. Kada sam počeo da putujem i da se susrećem sa drugim preprekama, nije mi bilo toliko teško da sa njima izlazim na kraj. Kao kad mišići upamte vežbu - istakao je prvi reket sveta, a zatim dodao:

- To ne znači da treba da prođete kroz rat da biste razvili sposobnost da vas to ne poremeti, rat je nešto što nikome ne želim. Ali, to je meni pomoglo da razvijem malo deblju kožu, da mogu da se dokažem još više. To mi daje energiju da dokažem da mogu da postignem stvari koje su ispred mene.

O aktivnostima van teniskog terena, Nole ne daje značaj "mišljenjima" drugih, pa je skoncentrisan samo na nastavak karijere.

- Mislim da mi je sada nemoguće da se fokusiram samo na tenis i ni na šta drugo. Nisam više u toj fazi života. Dešavale su mi se stvari u životu koje ne mogu da zapostavim i da mislim samo da pobedim i svojim teniski trofej ili oborim rekord. Ne mogu to da radim, a da ne mislim na moju decu, porodicu i ostale stvari. I nemam problem da balansiram to - zaključio je Novak Đoković.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.