Novak Đoković, Pit Sampras i niko više!
Foto: EPA/Ian Langsdon

Rekorder

Novak Đoković, Pit Sampras i niko više!

Čestitke najboljem teniseru sveta na ovom podvigu stižu sa svih strana

Objavljeno:

Sada i zvanično - Novak Đoković se velikim slovima upisao u istoriju svetskog tenisa! Oborio je još jedan rekord - izjednačio se sa svojim idolom Pitom Samprasom po broju nedelja provedenih na vrhu ATP liste.

Jedini koji je mogao da ugrozi Novakovu poziciju bio je Rafael Nadal, uslov za to je bio da dogura do kraja turnira u Sofiji, ali kako se nije ni prijavio za to takmičenje, Đoković je automatski osigurao prvo mesto najboljih tenisera sveta za kraj ove godine.

Drugi reket planete je doneo odluku da ne igra u prestonici Bugarske, te je tako omogućio Đokoviću da ponovo ispiše istoriju "belog sporta". Naš as će tako šesti put godinu završiti kao najbolji teniser sveta i po tome se izjednačio sa legendarnim Amerikancem Pitom Samprasom.

- Pit je neko na koga sam se ugledao kao mali, a izjednačiti upravo njegov rekord je ostvarenje sna. Nastaviću da se trudim da budem još bolji, nadam se i još uspešniji i da ću obarati još rekorda u sportu koji volim svim svojim srcem - govorio je svojevremeno Đoković.

Čestitke najboljem teniseru sveta na ovom podvigu stižu sa svih strana.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.