MI NOVAKA NE VOLIMO KAO RODŽERA: Ali ako Đoković sruši njegove rekorder, onda moramo da prestanemo da se lažemo!
Foto: EPA/Laurence Griffiths

reč novakovog prijatelja

MI NOVAKA NE VOLIMO KAO RODŽERA: Ali ako Đoković sruši njegove rekorder, onda moramo da prestanemo da se lažemo!

U svojoj knjizi je posvetio jedan deo priči o "Velikoj trojci"

Objavljeno:

Francuski teniser Žil Simon je jedan od onih koji izuzetno cene Novaka Đokovića, ali i dalje daje prednost u trci za najboljeg svih vremena Rodžeru Federeru.

On je u svojoj knjizi "Sport koji vas čini ludim" deo posvetio i "Velikoj trojci" tenisa, o kojoj se konstantno vode polemike ko je GOAT.

- Ako Rodžer Federer uspe da zadrži sve svoje rekorde, onda ćemo, naravno, reći da su Đoković i Nadal takođe sjajni igrači, ali, pre svega, nisu dobri kao Rodžer - objasnio je Simon i dodao:

foto: AP

- Zbog toga priča o GOAT-u dobija razne rasplete tokom prethodnih nekoliko godina, jer mnogi veruju da niko neće oboriti Federerove rekorde. Ali, ako ga Đoković prestigne - to će mnogima razbiti šablon razmišljanja.

Simon, inače dobar prijatelj srpskog tenisera, veruje da narod više voli Švajcarca.

- To je sve zato što mi njega (Novaka) ne volimo koliko i Rodžera Federera. Ako padnu Federerovi rekordi, onda više nećemo moći da se lažemo, nećemo više moći da limitiramo tenis na jednog igrača - priča Simon.

foto: AP

On je uspeo i da uporedi Novaka sa Rodžerom.

- Da, saglasni smo da je Federereova igra najlepša za oko, ali nije nužno najefikasnija. Đoković možda nije toliko divan, ali nije ništa manje efikasan. A, ako ga on prestigne po Gren slem trofejima (što je, u principu, ono što je najbitnije), onda više nećemo smeti da se krijemo - priča Simon i dodaje:

- Ako Federer zadrži sve rekorde onda to znači da će buduće generacije uvek gledati da igraju kao on. A ja to ne želim. Ja želim da dečak kojeg teraju da igra kao Federer kaže: 'Dobro, ali Novak i Rafa su osvojili 21 Slem igrajući drugačije od njega' - zaključio je Simon.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.