IVANIŠEVIĆ ODGOVORIO MOJI POSLE NOLETOVOG PORAZA OD NADALA: Je** ga, šta je, tu je...
Nole i Goran, Foto: EPA/Andrej Cukić

ODGOVORIO KARLOSU MOJI

IVANIŠEVIĆ ODGOVORIO MOJI POSLE NOLETOVOG PORAZA OD NADALA: Je** ga, šta je, tu je...

A Ivanišević se nakon prospavane noći ipak korigovao:

Objavljeno:

Goran Ivanišević, trener Novaka Đokovića, pre finala Rolan Garosa izjavio je da Rafael Nadal nema šanse u finalu protiv njegovog štićenika. A na terenu, apsolutno druga priča. Đoković je bio nemoćan protiv superiornog Nadala, od samog početka meč je bio jednosmerna ulica koja završava na broju 13. Nadal je bio uverljiv 6-0, 6-2, 7-5.

Nakon velikog finala novinari su za komentar Ivaniševićeve izjave pitali Karlosa Moju, takođe bivšeg tenisera, a sad trenera Rafaela Nadala:

- Đokoviću i njegovom timu vratile su se Ivaniševićeve reči. Siguran sam da su šokirani lakoćom kojom je Rafa pobedio. Pretpostavljam da su takvom izjavom hteli dati samopouzdanje svom igraču, ali nikada ne bih rekao takve reči - rekao je bivši svetski Broj 1 i osvajač Rolan Garosa 1998.

- Znam Ivaniševića, shvatam šta mu je uloga koju mora igrati. Međutim, u Rafinom timu nitko ne bi rekao ništa slično. Mislim da je Ivanišević tako stavio dodatni pritisak na svog igrača - a tako je Novak i izgledao na terenu.

Ostaje dojam da je, bez obzira na Rafinu odličnu igru, Novak ušao u meč u nekakvom grču, kao da se preplašio Nadala pre nego što je meč počeo. Kako god, javnost je očekivala puno bolje izdanje prvog reketa sveta.

Moja i Nadal
Moja i Nadal foto: EPA/Daniel Pockett

Moja je izjavio da je očekivao pobedu Nadala, ali da će do 13. Rolan Garosa puno teže:

- Vidio sam kako tijekom turnira Rafa nije gubio setove i da je Đoković pobeđivao, ali uz muku. To mi je davalo nadu da ćemo pobediti, ali nikada nisam očekivao ovo - rekao je Moja.

A Ivanišević se nakon prospavane noći ipak korigovao:

- Malo sam preterao kada sam rekao da Nadal nema šanse, ali u tom trenutku sam davao prednost Novaku. To je tako, kažem direktno ono što mislim, nije ispalo tako i je.. ga, što je, tu je - pričao je Ivanišević.

- Eto, prošle godine pred Melburn sam rekao da su šanse 50-50, pa ga je Novak razbio. Najlakše je uvek reći ono na sigurno "biće šta bude", "pobediće bolji", ali rekao sam onako kako sam se osećao. Nadal je pokazao da to moje mišljenje nije bilo ispravno, to je to, idemo dalje - izjavio je Goran Ivanišević u intervjuu za SportKlub.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.