DA TAKO MISLIM, ODMAH BIH SE PENZIONISAO: Đoković poručio celom svetu da ga ništa neće poremetiti u ciljevima!
Foto: EPA/Ian Langsdon

tako se ispravno razmišlja

DA TAKO MISLIM, ODMAH BIH SE PENZIONISAO: Đoković poručio celom svetu da ga ništa neće poremetiti u ciljevima!

Srpski teniser navodi da će biti fokusiran na glavne preostale ciljeve i da ga ovaj poraz u finalu Rolan Garosa nimalo ne remeti u tome

Objavljeno:

Novak Đoković ne misli da je posle poraza od Rafaela Nadala na Rolan Garosu za njega izgubljena trka za najtrofejnijeg i najboljeg tenisera svih vremena.

Srpski teniser je poražen u finalu Otvorenog prvenstva Francuske od sada već 13-stostrukog šampion i "kralja šljake", koji je samim time uspeo i da se izjednači sa Rodžerom Federerom kao igrači koji su osvojili najviše Gren slem titula u karijeri - 20.

S druge strane, Đoković je ostao na 17 titula na najvećim turnirima i sada zaostaje po tri titule za obojicom. S obzirom da je i on kao i Nadal i Federer ušao u četvrtu deceniju života, novinari su ga na konferenciji pitali da li misli da je posle ovog poraza prekasno da se uključi u borbu da prestigne ovu dvojicu?!

foto: EPA/Julien De Rosa

- Da mislim da je prekasno odmah bih se penzionisao. Nastaviću dalje koliko god imao goriva u nogama i koliko god imam ljubavi i želje da nastavim da se bavim ovim sportom i da iz dana u dan se trudim da budem bolji igrač i budem u što boljoj formi. Jedan poraz, iako je finale Gren slema, ne može toliko da me poremeti. Dosta sam ja razvio, kako Englezi kažu, tu 'čvrstu kožu' i ne dozvoljavam da me poljuljaju razne spekulacije i prosto situacije ove vrste - poručio je Đoković.

On je istakao da i dalje igra tenis pre svega iz ljubavi prema tom sportu, ali da to ne znači da nema više takmičarskih motiva.

- Iako sam ušao u tu četvrtu deceniju i po nekom teniskom hronološkom očekivanju i istoriji tenisa i mene i Nadala i pogotovo Federera su odjavljivali i penzionisali mnogo puta i mnogo godina unazad, ali eto nas trojica i dalje pokazujemo i dokazujemo da smo najbolji igrači na svetu uprkos tim svim pritiscima sa strane da bi trebalo da okačimo reket o klin. Ja i dalje imam veliku želju da igram tenis jer je za mene ovaj sport i igra i ljubav i užitak, a drugo, profesionalne ciljeve imam i dalje, rekao sam koji su najveći - kazao je srpski teniser.

foto: EPA/Ian Langsdon

Kako je objasnio sada je akcenat na tome da prestigne Federera po broju nedelja provedenih na prvom periodu ATP liste, što bi trebalo da se dogodi u prvoj polovini naredne godine, a potom sledi onaj važniji izazov.

- To je taj istorijski 'broj 1', i Gren slemovi. Kada budem ostvario jedan, za koji imam veće izglede, to je taj renking, onda ću se u potpunosti usredsrediti na Slemove i dati svu pažnju njima. Neće to biti neka velika razika jer i dan danas su slemovi najbitniji, ali ipak će biti određene promene u mom pristupu, mom rasporedu i kalendaru i svu svoju energiju ću usredsrediti na Gren slemove - jasan je Novak.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.