BEKER PROTIV ĐOKOVIĆA: Novak izjavom napravio oluju u tenisu, a bivši trener je odmah stao na suprotnu stranu!
Foto: EPA/Flavio lo Scalzo

nije saglasan

BEKER PROTIV ĐOKOVIĆA: Novak izjavom napravio oluju u tenisu, a bivši trener je odmah stao na suprotnu stranu!

Nemac smatra da mora da se zadrži ljudski faktor u tenisu

Objavljeno: 17:12h

Legendarni nemački teniser i bivši trener Novaka Đokovića, Boris Beker, ne slaže se sa predlogom srpskog tenisera da bi linijske sudije trebalo da na Gren slemovima zameni tehnologija, kao i da se na Rolan Garosu uvede "Oko sokolovo".

Na Mastersu u Rimu, ali i tokom dosadašnjeg trajanja Rolan Garosa, mnogo su se puta desile pogrešne procene što linijskih sudija, što sudija u stolici, i igrači su gubili poene, a kako nema video-tehnologije, samo ljudi koji mečeve gledaju preko televizora vide da je reč o grešci.

Zbog toga je dosta tenisera diglo glas da bi na Gren slemu u Parizu trebalo da se uvede "Oko sokolovo", ali i da je možda vreme da makar na Gren slemovima tehnologija zameni linijske sudije.

foto: EPA/Dave Hunt

Te igrače među kojima su i Tim, Zverev, Cicipas, predvodi Novak Đoković, koji je jasno izrazio svoj stav, iako kako kaže poštuje tradiciju.

Ali s tim njegovim stavom se ne slaže Beker.

- Neki se čak pitaju da li linijske sudije uopšte treba koristiti na velikim takmičenjima. Nisam gledao mečeve dobijene ili izgubljene zbog linijskih poziva. Na šljaci je diskutabilno, pitanje je da li je robot potpuno tačan na linijski poziv - rekao je Beker i dodao:

- Uvek sam za to da se zadrži što više ljudskog elementa. Na većini turnira iz različitih razloga potrebne su linijske sudije i niko ne želi da obeshrabri ljude da budu uključeni.

On je rekao da razume u nekim situacijama igrače, jer se i njemu slično dešavalo u karijeri.

- Tokom svoje karijere zvao sam nekoliko puta da se preispitaju odluke i smatrao da idu protiv mene, ali u ravnoteži toga ne bih voleo da se ukinu linijske sudije - poručio je Nemac.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.