ĐOKOVIĆU I DALJE U GLAVI INCIDENT NA US OPENU: Sad gledam gde šaljem lopticu! Neću da grdim sebe kad se naljutim!
Foto: EPA/Clive Brunskill

o frustracijama

ĐOKOVIĆU I DALJE U GLAVI INCIDENT NA US OPENU: Sad gledam gde šaljem lopticu! Neću da grdim sebe kad se naljutim!

Najbolji teniser sveta kaže da je dokaz Masters u Rimu da se kod njega sve vratilo u normalu

Objavljeno:

Novak Đoković u utorak će započeti svoj pohod na titulu na Rolan Garosu.

Srpski teniser je sigurno silno motivisan da se posle svega što se desilo na US openu "osveti" i pokaže celom svetu da je najbolji igrač i najbolji teniser u istoriji bez obzira na to što će naspram njega biti Rafa Nadal, 12-struki šampion Rolan Garosa.

Očekivano, oči javnosti su i dalje uprte u srpskog tenisera zbog diskvalifikacije u Njujorku, kada je nenamerno pogodio lopticom linijskog sudiju. I to je i dalje i glavna tema na njegovim konferencijama.

foto: EPA/Clive Brunskill

- Naravno da ću biti dodatno pažljiv kako šaljem lopticu van terena. To je nešto što mi je svakako 'ostalo u glavi' posle onoga što se dogodilo u Njujorku. Tu će i ostati dugo vremena. Naravno, potrudiću se da ne napravim istu grešku dvaput. Ali, ne mislim da će to imati značajan negativan efekat na to kako se ja osećam na teniskom terenu. Uostalom, osvojio sam turnir u Rimu samo nedelju dana posle onoga što se desilo u Njujorku - poručio je Novak.

Javnost i dalje potencira i njegovo ponašanje na terenu i frustraciju i ljutnju koje često iskazuje, pa zato i sledi pitanje da li će se više kontrolisati posle svega što se dogodilo na US openu?

- Nisam osetio nikakvo emotivno uznemirenje ili poteškoće da igram ili iskažem ono što osećam, na bilo koji način. Naravno, probaću da smanjim moje negativne reakcije na terenu što je bolje moguće, ali pretpostavljam da se to, prosto, događa. Neću da sebe grdim zbog toga - istakao je najbolje rangirani teniser sveta.

foto: EPA/Clive Brunskill

Naglasio je i da, kao svi ljudi, i on ima slabosti:

- Pokušavam da prihvatim to što se desilo, da oprostim sebi i da nastavim dalje. Čovek sam. Imam mane kao i svi drugi - podvlači Đoković.

Prvi reket planete kaže da on svoje emocije ispoljava na terenu, jer zna koliko mu je stalo do pobeda, trofeja i uspeha.

- To je zato što mi je stalo. Stvarno želim da budem najbolja verzija sebe, i kao teniser, i kao ljudsko biće na terenu, a i da pobedim u meču. I, zbog toga što mi je stalo do tih stvari, ponekad izrazim svoje emocije na dobar ili možda manje dobar način. Ne mislim da je to što se desilo (u Njujorku) toliko uticalo na mene da sada ne mogu da stisnem pesnicu, viknem ili nešto tako uradim. Uostalom, to se događalo u Rimu i sve je u redu. Vratio sam se u normalu - poručio je Novak Đoković.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.