ĐOKOVIĆ ZVAO DŽUMHURA POSLE IZBACIVANJA SA ROLAN GAROSA: Nadalu i Federeru neće biti dobro posle ovih reči!
Damir Džumhur, Foto: Starsport©

VAŽNO PITANJE

ĐOKOVIĆ ZVAO DŽUMHURA POSLE IZBACIVANJA SA ROLAN GAROSA: Nadalu i Federeru neće biti dobro posle ovih reči!

Džumhur je rekao da mu je teško pala odluka da ne igra na Rolan Garosu, što je ujedno i jedan od njegovih najdražih turnira

Objavljeno: 15:13h

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur detaljno je objasnio šta se dešavalo u Parizu gde je njegovom treneru Petru Popoviću pokazan pozitivan test na koronavirus, zbog čega mu je zabranjen nastup na Rolan Garosu.

Džumhur je rekao da mu je teško pala odluka da ne igra na Rolan Garosu, što je ujedno i jedan od njegovih najdražih turnira. Takođe, detaljno je objasnio šta se sve dešavalo u Parizu. - Juče se, nažalost, desilo nešto najgore što se moglo desiti za mene, a to je da nemam pravo nastupa na Roland Garrosu. Rekao sam već šta se desilo, a sada ću pokušati malo šire to objasniti i kakva je čitava situacija. Naravno, moj trener i ja smo od početka svih ovih turnira zajedno putovali i bili zajedno, odradili smo u proteklih mjesec dana između 15 i 20 testova i svi su bili negativni. U Rimu smo imali dva testiranja, u Parizu smo takođe na prvom testiranju bili negativni, a onda smo u subotu radili drugi test i, iako sam ja bio negativan, trener je dobio poziv u nedelju i obrazložili su mu da je njegov test na granici da bude pozitivan. Rečeno je da će se obaviti dodatne pretrage, on im je odmah dao na uvid da ima antitela, odnosno da je preboleo koronavirus te da ne vidi način na koji može da bude pozitivan - rekao je Džumhur i nastavio:

Damir Džumhur
Damir Džumhur foto: Instagram

- Moj test je bio negativan, on je čekao odluku i oko 16:00 sati mu je javljeno da je pozitivan. Iako je pokušao da objasni da ljudi koji imaju antitela mogu imati lažno pozitivan test, mi nažalost nismo dobili šansu da uradimo drugi test i mi smo sigurni da bi on pokazao da je negativan. Njih to nije mnogo zanimalo, mene su oko 16 sati pozvali i javili mi da zbog najbližeg kontakta s njim nemam pravo igranja na Rolan Garosu ove godine. Ta vest me uzdrmala jer mi je ovaj turnir jedan od najdražih i na njemu sam imao neke sjajne mečeve, ovo je za mene jedan od najbitnijih turnira u godini i najviše me boli što nemam šansu da napravim bilo kakav rezultat - istakao je Džumhur.

Džumhur je rekao da će u konsultaciji s advokatima pokušati da potraži pravdu na drugi način.

- Sada osećam potrebu da, ukoliko se ispostavi da je trener negativan, treba da tražimo pravdu i da ona na kraju bude zadovoljena. Nije to ono što će nas u potpunosti zadovoljiti jer smo zaista bili slomljeni zbog te odluke, ali nadamo se da ćemo ipak nekako i na neki način zadovoljiti pravdu i vrlo, vrlo bitna stvar i ono što nikako ne možemo prihvatiti, jeste činjenica da trener nije dobio priliku da se drugi put testira.

Nole i Damir
Nole i Damir foto: Starsport©

Džumhur se zapitao da li bi se ista pravila koristila da je na njegovom mestu Rafael Nadal ili Rodžer Federer, ali da je takođe svestan kako pravila nisu ista za sve, što svakako nije fer.

Takođe je rekao da je dobio podršku od Novaka Đokovića.

- Sećam se da je on postavio pitanje šta bi se desilo da se ovakav slučaj desio kod Rafaela Nadala ili Rogera Federera, odnosno šta bi se desilo da je kod njegovog trenera pokazan pozitivan test. Pitam se da li bi on dobio priliku za drugi ili možda čak i treći test, ili bi ga izbacili. Znamo da pravila nisu ista za sve i sumnjamo da bi tek tako nekoga od tih velikih imena izbacili s turnira, a to je nešto sa čim se moramo nositi i prihvatiti to. Već danas ću imati još više informacija, nakon čega ćemo vidjeti s advokatima šta raditi, a moram reći i da sam jučer dobio poruku od Đokovića koji mi je ponudio svoju pomoć i drago mi je što imam veliku podršku i njega i brojih drugih igrača koji ne bi voljeli da su u takvoj situaciji. Nadamo se da će na kraju ipak biti dobro - poručio je najbolji bh. teniser.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Klix.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.