ĐOKOVIĆ OZBILJNO ZAPRETIO FEDERERU: Bez dlake na jeziku je otkrio svoj veliki plan!
Novak i Rodžer, Foto: Profimedia

piše istoriju

ĐOKOVIĆ OZBILJNO ZAPRETIO FEDERERU: Bez dlake na jeziku je otkrio svoj veliki plan!

Đoković je istakao da mu je cilj da nadmaši Federera

Objavljeno:

Posle diskvalifikacije na US openu, Novak Đoković se okreće turnirima na šljaci. Prvi reket sveta stigao je u Rim, gde će se tokom ove nedelje boriti za petu titulu u karijeri u kompleksu „Foro Italiko“. Srbin kreće od drugog kola, u kojem čeka boljeg iz duela Italijana Karuza i kvalifikanta.

„Nalazimo se u neobičnoj situaciji da imamo ovako brz prelaz sa jedne podloge na drugu. Teško je sada recimo Timu i Zverevu da se posle finala u Njujorku odmah prebace na novi izazov, novu podlogu, novi kontinent. Istrošeni su i fizički i psihički. Sa druge strane zadovoljan sam, kao i većina igrača, što uopšte imamo mogućnost da se takmičimo u jeku pandemije koronavirusa. Dobro je da imamo što više turnira i da imamo mogućnost izbora. Što se mene tiče, imao sam nekoliko dana da se naviknem na šljaku. Videćemo kako će to izgledati u zvaničnim mečevima“, rekao je Đoković, a prenosi "Sportklub".

U Rimu će prvi put posle skoro sedam meseci pauze biti i jedan od Novakovih najvećih rivala, Rafael Nadal.

„Rafa je odlučio da preskoči američku turneju i fokusira na turnire na šljaci. U prednosti je jer je sve vreme radio na najsporijoj podlozi. Čak i da nije tako, Nadal bi svakako bio glavni favorit i u Rimu na Rolan Garosu. U Parizu je osvojio 12 titula i mislim da ne postoji teži zadatak u svetu tenisa nego savadati Nadala u glavnom gradu Francuske“, kaže Đoković.

Novak je počeo 286. nedelju kao prvi igrač sveta. Na večnoj listi se na drugom mestu izjednačio sa Pitom Samprasom. Ispred je samo Federer sa 310 nedelja na vrhu.

„Pit je moj idol iz detinjstva. Za mene je posebna stvar što sam se izjednačio sa njim po broju nedelja na čelu ATP liste i što ću ga uskoro prestići. Želja mi je da budem psihički stabilan i miran kao on, posebno na najvećim turnirima. Nije tajna da su moji glavni ciljevi da prestignem Federera po broju nedelja na čelu ATP liste i da osvojim što je više moguće Gren slem titula. Trenutno sam u dobroj poziciji. Nadam se da ću ostati zdrav i nastaviti da igram dobro“

Srpski as se osvrnuo na finale US opena u kojem je Dominik Tim u pet setova savladao Aleksandra Zvereva.

„Čestitam obojici, što su došli do odlučujućeg meča. Gledao sam meč do kraja četvtog seta. Saša je u svom prvom velikom finalu igrao impresivno u prva dva seta, imao je i 5:3 u petom setu. Impresivan je i Dominikov povratak. Posle tri izgubljena finala i velikog minusa u Njujorku, uspeo je da se vrati i osvoji titulu. Sigurno će posle ovog meča imati još više samopouzdanja, jer je skinuo veliki teret sa leđa. Za mene je najlepša slika poštovanje koje su pokazali jedan prema drugome kada je meč završen“, rekao je 33-godišnji Beograđanin.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.