JAVIO SE I NENAD ZIMONJIĆ POSLE DISKVALIFIKACIJE: Od njega nismo očekivali ovakve reči o Noletu!
Nole i Ziki, Foto: AP

SELEKTOR JASAN

JAVIO SE I NENAD ZIMONJIĆ POSLE DISKVALIFIKACIJE: Od njega nismo očekivali ovakve reči o Noletu!

Stav seletora Dejvis kup reprezentacije Srbije Nenada Zimonjića o Đokovićevoj diskvalifikaciji više je nego jasan

Objavljeno:

Selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Nenad Zimonjić izneo je svoje mišljenje o diskvalifikaciji Novaka Đokovića na Ju-Es openu.

Kao neko ko se nalazi na ATP turu već više decenija možda je Ziki prava adresa za razgovor na temu incident na Ju-Es openu.

Veliki Đokovićev prijatelj kaže da je sve urađeno po pravilima. Iako mnogi ne misle tako, Zimonjić tvrdi da bi bio izbačen bilo ko! U razgovoru za Sportski žurnal.

Kako komentarišete Novakovo izbacivanje sa turnira?

- Najveće nezadovoljstvo i razočarenje su kod Novaka. Sticaj loših okolnosti, nesreća, namestilo se da se tako dogodi. On nije udario jako, ali je pogodio u grlo. Ona nije gledala, nije se sklonila, a da jeste možda bi dobio samo opomenu -, počinje priču Zimonjić.

Da li je morala baš diskvalifikacija, zar ne postoji neka blaža kazna?

- To je odluka supervizora. On nije imao drugu opciju osim diskvalifikacije. Pravilo je striktno i važi za sve, već je bilo takvih slučajeva - dodaje nekada najbolji dubl teniser sveta.

Nenad Zimonjić
Nenad Zimonjić foto: Printscreen/Prva

A šta je sa Novakovom namerom? Bilo je slučajno, zar nije to moglo da ublaži kaznu?

- Niko ne pita da li je ili nije bilo namerno. Henmana su izbacili sa Vimbldona iako je Englez, zato što je pogodio devojčicu koja skuplja lopte. Nema milosti. Turniru ne ide u prilog da diskvalifikuje dobrog igrača, ali druga opcija nije postojala -, kaže selektor srpskog Dejvis kup tima.

Zimonjić tvrdi da se situacije kao što je Novakova dešavaju bez obzira na poreklo, plasman i ostale sitnice koje mnogi vide kao šansu da se promene pravila.

- Desilo se Agasiju, kada je psovao. Mekinro je izbačen na Australijan Openu. To su igrači koji su bili najbolji na svetu.

Kako se sada oseća Đoković?

- Čovek shvati kakve su posledice kada mu se to desi. Glupa situacija. Kraj prvog seta, nije iskoristio tri set lopte, pretrpeo brejk, povredio ruku... Frustracija se gomilala i desilo se nešto glupo - zaključuje Zimonjić.

Za Novaka se zna da je mentalno jak, kako će ovo uticati na karijeru?

- Uspevao je da na razne probleme i nepravde odgovori kako treba. Verujem da će i sada naći način da bude jači. dobro je reagovao u poruci koju je poslao - kaže selektor.

I za kraj, možda i najbitnije pitanje. Da li bi svi, ali baš svi, bili ovako kažnjeni?

- Da, 100 odsto. Nema tu govora, i Rafael Nadal i Rodžer Federer bi bili diskvalifikovani - tvrdi Nenad Zimonjić za Žurnal.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.