ĆORIĆ: Novak mi je prijatelj, da je loptica samo otišla 5 cm u levo! ŠAPOVALOV: Užasno se osećam zbog Đokovića!
Foto: Profimedia

reakcije

ĆORIĆ: Novak mi je prijatelj, da je loptica samo otišla 5 cm u levo! ŠAPOVALOV: Užasno se osećam zbog Đokovića!

Mladi Kanađanin zna kako je Novaku s obzirom da mu se ista stvar dogodila u karijeri

Objavljeno:

Novak Đoković je diskvalifikovan sa US opena zbog toga što je lopticom pogodio linijskog sudiju.

Iako je svima jasno da najbolji teniser sveta nije namerno gađao sutkinju, niti je to učinio toliko jako koliko je ona bila teatralna, većina tenisera i teniserki je saglasna sa odlukom koju su doneli organizatori.

Denis Šapovalov, koji bi bio Novakov protivnik u četvrtfinalu da se nije dogodio ovaj incident, je posle svog meča komentarisao ono što je Đoković uradio s obzirom da i sam ima iskustva u ovakvoj situaciji.

Mladi Kanađanin je 2017. godine na meču Dejvis kupa iz sve snage u besu udario lopticu namerno i pogodio sudiju Arnoa Gabasa i takođe je diskvalifikovan.

- Iskreno, teško je. Prošao sam kroz to. Osećam se užasno zbog njega, osećam se užasno zbog svih. Niko ne želi da bude u toj situaciji. Srećom, sudija je ok. Video sam da nije imao ni najmanju nameru da je pogodi. Nesreće se dešavaju. Tako je i sa mnom - rekao je Šapovalov.

Borna Ćorić, Novakov prijatelj, je posle svog meča rekao da nije video šta se dogodilo, ali da smatra da je odluka bila opravdana.

foto: AP

- Nisam video odmah šta se dogodilo jer sam imao tretman ramena i trener je ušao u sobu i rekao mi šta se dogodilo. Očito, jako nesrećan slučaj. Da je loptica otišla pet centimetara levo, ne bi se ništa dogodilo. Žao mi ga je, ali to su pravila i mislim da je opravdano diskvalifikovan. On je moj prijatelj i niko nije srećan što se to dogodilo - rekao je Ćorić.

Svoje viđenje o svemu tome je imala i Naomi Osaka.

- To je za mene upozorenje da nikad to ne radim. Sećam se da sam to videla da je uradio Šapovalov pre nekoliko godina. Ne znam, bilo je veoma neočekivano.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.