ĐOKOVIĆ ZVAO GUVERNERA NJUJORKA ZBOG HAOSA NA US OPENU: Iako je imao svoj meč, morao je da reši ovaj problem!
Novak Đoković, Foto: Printscreen

VELIKI GOSPODIN

ĐOKOVIĆ ZVAO GUVERNERA NJUJORKA ZBOG HAOSA NA US OPENU: Iako je imao svoj meč, morao je da reši ovaj problem!

Nakon kontakta sa sunarodnikom, francuski teniser Adrijan Manarino je bio pod lupom organizoatora, ali je igrao duele prvog i drugog kola jer je dobijao negativne rezultate na testu, pa je čak i Novak Đoković morao da reaguje

Objavljeno:

Zbog činjenice da je Adrijan Manarino nedavno bio u kontaktu sa Benoom Perom koji je zaražen koronavirusom uoči meča sa Aleksandrom Zverevim došlo je do konfuzije i oprečnih informacija vezano za odigravanje susreta.

Nakon kontakta sa sunarodnikom, francuski teniser je bio pod lupom organizoatora, ali je igrao duele prvog i drugog kola jer je dobijao negativne rezultate na testu.

Ipak, uoči trećeg kola organizatori su nagovestili da bi moglo da se dogodi da susret ne bude odigran. Neizvesnost je trajala do 23 časa po srednjoevropskom vremenu kad su rivali konačno izašli na teren.

Čak je i Novak Đoković, vrhovni predstavnik tenisera morao da reaguje, iako ga je čekao meč sa Janom Lenardom Štrufom.

- Da, bio sam svestan šta se dešava sa Manarinom. Bio sam kontaktiran od strane njegovog trenera, pričali smo nekoliko sati, pokušao sam da pomognem. Pričao sam sa ATP, pokušao sam da dobijem informacije. Pokušao sam da dođem do ljudi na najvišim pozicijama u Njujorku, kroz neke kontakte da dođem do guvernera Njujorka, jer koliko sam razumeo on je bio jedini koji je mogao da promeni odluku da Manarino bude izbačen sa turnira. Ne znam šta se na kraju desilo, rekli su mi samo da je Manarinu dozvoljeno da se takmiči i da izađe na teren što mi je bilo drago da vidim.

Adrijan Manarino
Adrijan Manarino foto: EPA/Nic Bothma

Novak ističe da često nije sve u moći ATP-a i USTA, već da zavise od odluka vlasti Njujorka.

- Menadžer turnira mi je rekao da radi na tome nekoliko sati. Nažalost, nekada nije na ATP u USTA da donose te odluke, već to odlučuje Ministarstvo zdravlja države Njujork. Znali smo to dolaskom ovde. Nisam srećan kako se razvijala situacija sa francuskim teniserima, jer su Delijen i Peja bili u sličnoj situaciji i bili su izbačeni sa turnira i morali su da budu u karantinu u svojoj sobi. Potom smo imali situaciju sa francuskim teniserima, jer je Benoa bio pozitivan. Ali možda je to bila greška, jer je posle nekoliko dana test bio negativan. To je još jedna stuacija o kojoj treba da se priča, jer ima mnogo lažnih pozitivnih testova u sportu i uopšte. Mislim da je ovde nekoliko NFL ili bejzbol igrača bilo pozitivno, a zatim je utvrđeno da je test bio pogrešan i da su negativni. Mnogo nelogičnosti. Komunikacija nije idealna, može da bude bolja, ali razumem i da ATP i USTA ne mogu da donose odluke, već zavise od vlasti Njujorka.

Nastavio je u istom dahu:

- Nije lako, nekada ne želim da budem neko ko je između svega toga, ali igrači su ostavljeni sa malo informacija i moći da se bore. Čudno je, čudna su vremena, ne znamo šta nam sutra donosi. Nadam se da će ovo biti samo ovoga puta i samo ove godine, ali ono što čujem o Rimu i Parizu, može da bude i gore - zaključio je Novak.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.