SMETA MI TO, SVE SAZNAMO KAD JE VEĆ URAĐENO: Đoković bez dlake na jeziku udario po teniskim moćnicima!
Nole pobesneo zbog loptica, podloge i još nekih stvari, Foto: Printscreen

BRAVO!

SMETA MI TO, SVE SAZNAMO KAD JE VEĆ URAĐENO: Đoković bez dlake na jeziku udario po teniskim moćnicima!

Spomenuo je kako loptice brzo ćelave, a pričao je o još mnogo interesantnih tema posle drugog trijumfa u Njujorku

Objavljeno: 08:31h

Novak Đoković je posle pobede nad Tenisom Sandgrenom u trećem kolu Sinsinati mastersa pričao sa srpskim novinarima putem "onlajn" konferencije.

Prvo se dotakao nečega što ga baš boli ove godine, a to su loptice i podloga.

- Danlop loptica je najbolja, ja sam sponzorisan od Heda i možda se sponzorima ovo neće svideti, ali Danlop je postala glavna lopta ATP tura. To ne znači da će svaki turnir iz Masters serije 1000 imati tu lopticu. Malo je čudno. Ako neka loptica postane glavni sponzor, očekujete da ćete celu sezonu igrati sa njom, ali to nije slućaj. Ovde se igra sa Vilson lopticom, generalno mi je uvek odgovarala, međutim, s obzirom na uslove i brzinu terena, Vilson loptice su postale brže, brzo ćelave, mnogo odskaču, pa nisu kao što su bile do sada. Uvek sam govorio da mora da postoji komunikacija sa igračima, sa predstavnicima igrača. Mi imamo predstavnike, koji nekad nisu ni dobro informisani. Tek kada se nešto objavi, kad je već urađeno, mi saznamo. Meni i mnogim igračima to smeta, nemamo nikakvu participaciju u razmišljanjima, promenama. Mislim da bi bilo korektno i fer da imamo informaciju šta bi oni želeli da promene. Da se uradi neka vrsta upitnika, da svako ispuni šta misli o određenim lopticama. Bar bi se osećali kao da smo deo procesa. Ovako smo nekako u zapećku, jer nas stavljaju pred svršen čin. Meni to smeta, ali navikne se čovek - istakao je Nole.

Spomenuo je kako loptice brzo ćelave. Koja su njegova idealna svojstva lopte?

- Ne volim da brzo oćelave. Volim da budu srednje brzine i srednjeg odskoka. Tehnologija proizvođaća loptica se takođe menja. Oni se trude, svake godine mi sponzor šalje loptice, da testiram, dam svoje mišljenje. Meni ne odgovara kada loptice baš odskaču, ili su baš ćelave.

Ove godine ima mnogo promena, sami uzimaju peškire, prazan je kompleks. Koja od svih promena najviše utiče na tebe sa igračke strane?

- Jeste da proizvodi određeni stres. Prirodno je i ljudski kada čovek doživljava nešto novo u životu. U psihologiji se to zna, to može da prouzrokuje veliki nalet pozitivne energije, radosti, uzbuđenja, a s druge strane može i da zgrči, parališe čoveka, da čovek pruža veliki otpor ovoj promeni. Ja se trudim da budem pozitivniji, ali to sve zavisi od mentalnog sklopa. Često se dešava da ti nije dan, da se žališ. Ono najbolje što možemo da uradimo je da prihvatimo uslove kakve jesu. Postoje određene stvari, kad pređu granicu tolerancije. Neka pravila koja se menjaju iz dana u dan, a ne idu u korist igračima. Tada treba reagovati, pružiti podršku. Evo, primera radi, Peja i Dalien su dobili priliku da treniraju po dva sata, iako su stavljeni u karantin, pa će tako biti spremni za US open.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.