Zna li Novak za ovo? Đokovići ne plaćaju terene na 25. maju!
Foto: Profimedia

Opstanak SC zavisi od toga

Zna li Novak za ovo? Đokovići ne plaćaju terene na 25. maju!

Firma "Femili sport" prestala je sa uplaćivanjem zakupa od trenutka kada su prodali licencu za ATP turnir koji se održavao na terenima SC "Milan Gale Muškatirović"
Objavljeno:
  • 132

Sportski centar "Milan Gale Muškatirović" u budućnosti mogao bi samo da zavisi od subvencija opštine Stari grad, a razlog za to je što sudski spor sa privatnom firmom "Femili sport" koja uzurpira teniske terene traje tri i po godine.

Nakon što je potpuno rekonstruisan za Univerzijadu 2009. godine kada je uloženo 800.000 evra, on je dat na korišćenje firmi na čijem je čelu Srđan Đoković na deset godina, a koja bi trebalo da na račun sportskog centra uplaćuje 75.000 evra, dok bi preostali iznos od 200.000 evra godišnje trebalo da bude utrošen na investiciona ulaganja, prenose "Večernje novosti"

foto: Aleksanda Jovanović Cile

- Firma "Femili sport" preuzela je potpuno rekonstruisane teniske terene, u koje osim tekućih nije bilo nepohodno veće ulaganje - objašnjava Branislav Krekić, dirketor sportsko-rekreativnog centra od 2012. godine.

- Predmet ugovora bila je organizacija ATP turnira sa odgovarajućom licencom, koju je ovo preduzeće u tom trenutku posedovalo. Kada su 2013. godine prodali ATP licencu, prestao je da postoji predmet Ugovora o zakupu, zbog čega je i raskinut.

foto: Aleksanda Jovanović Cile

Kako objašnjava direktor sportsko-rekreativnog centra, od tog trenutka su prestale sve uplate, dok firma "Femili sport" odbija da napusti terene zbog čega je došlo i do pokretanja sudskog spora od strane Opštine Stari grad.

- Već tri godine traje spor, koji u drugim slučajevima bude okončan za najviše šest meseci. Oni su bespravno napravili još tri teniska i jedan rukometni teren, a na naš račun nijedan dinar nije uplaćen. Zahvaljujući Opštini, koja godišnje subvencioniše Sportski centar sa 50 miliona dinara, tekuća likvidnost nije ugrožena - potvrđuje direktor Krekić.

foto: Dado Đilas

Eventualno prinudno sudsko iseljenje rezultiraće i novom tužbom protiv "Femili sporta", ali ovog puta od SC "Milan Gale Muškatirović" za izgubljenu dobit.

- Kada se kompleks teniskih terena vrati Sportskom centru na upravljanje, subvencije Opštine za redovno poslovanje neće biti potrebne - zaključuje Branislav Krekić.

Ugovor o zakupu između Opštine Stari grad i privatne firme "Femili sport" nalaže i investiciono ulaganje u visini od 200.000 evra godišnje.

foto: Beta / Nenad Petrovic

- Ugovor nalaže da su za period od četiri godine ulaganja morala iznositi oko 800.000 evra, ali oni nikada nisu dostavili neophodne fakture Gradskom zavodu za veštačenje da dokažu navodna ulaganja. Umesto toga, bez naše dozvole su nadzidali dodatni sprat na postojeći objekat - kaže Krekić.

(Espreso.co.rs / Izvor: Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media