BIVŠI FEDEREROV TRENER: Bilo mi je žao Rodžera! Baš je bilo bolno, ali Đoković je uradio nešto neverovatno!
Foto: AP/Ben Curtis

najbolji teniski meč ikada

BIVŠI FEDEREROV TRENER: Bilo mi je žao Rodžera! Baš je bilo bolno, ali Đoković je uradio nešto neverovatno!

I čuveni Šveđanin je saglasan da je to bio najbolji teniski okršaj svih vremena

Objavljeno:

Legendarni bivši teniser i bivši trener Rodžera Federera, Štefan Edberg, prisetio se onog čuvenog prošlogodišnjeg finala Vimbldona koje se smatra najboljim teniskim mečom ikada.

Novak Đoković je tada posle borbe u pet setova spasio dve meč lopte i potom napravio preokret i osvojio titulu na Centralnom terenu i time ostavio u šoku, a rekli bismo i u suzama kompletno gledalište.

Čuveni Šveđanin se sada prisetio tog susreta i iako je u tom trenutku bio na suprotnoj strani priznao je da je to bio neverovatan podvig Đokovića i da je to za njega najbolji teniski meč svih vremena.

foto: AP

- Bio je to potresan meč u kojem je bilo svega i najbolji je koji sam ikada gledao. Od prvog do poslednjeg poena je kvalitet udaraca bio neverovatno visok. Žao mi je Federera, uradio je sve što je potrebno za pobedu i zaslužio je dve vezane meč-lopte - prisetio se bivši trener Federera i nastavio:

- Niko na Centralnom terenu nije pomislio da bi mogao izgubiti, tačnije da ispusti pobedu. To se, međutim, desilo. Bilo mi je bolno kao Rodžerovom prijatelju, ali Đokoviću treba odati dužno priznanje. Uradio je nešto neverovatno, ceo meč je bio neverovatan. Bio je to najkvalitetniji tenis.

U poređenju sa okršajem Džona Mekinroa i Bjorna Borna, "pobedu" ipak odnosi prošlogodišnja borba za pehar na Vimbldonu.

- Finale iz 1980. između Mekinroa i Borga je večiti teniski klasik, gledao sam ga kao dete, ali je prošlogodišnje finale najkvalitetnije je u istoriji - poručio je Edberg.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.