SVE ČINE DA TE SLOME, DA UBIJU U TEBI DEČAKA KOJI NE MRZI! Emotivno pismo Karića Novaku Đokoviću!
Foto: Privatna arhiva

ne daj im da te unište

SVE ČINE DA TE SLOME, DA UBIJU U TEBI DEČAKA KOJI NE MRZI! Emotivno pismo Karića Novaku Đokoviću!

Još jedan gest podrške za srpskog tenisera koji se nalazi u teškom trenutku

Objavljeno:

I Bogoljub Karić je uputio pismo u kome daje podršku Novaku Đokoviću da prebrodi tešku situaciju u kojoj se nalazi, jer ne samo da su on i njegova supruga Jelena zaraženi koronavirusom i nalaze se u izolaciji, već je najbolji teniser sveta trenutno glavni okrivljeni u svetskoj javnosti.

Srpskog tenisera napadaju sa svih strana zbog organizacije Adria Tour-a u Beogradu i Zagrebu, gde je nažalost došlo do širenja infekcije među teniserima.

Zbog toga je Karić, kao porodični prijatelj porodice Đoković, pružio podršku u otvorenom pismu najboljem igraču planete.

- Pitaju li, Novače moj, za tvoje zdravlje? Brinu li kako su tvoja zlatna deca i tvoja princeza Jelena? Kako su roditelji tvoji, Srđan i Dijana, koji su te podigli i učinili sve da postaneš to što jesi danas - humanista i najbolji teniser i sportista sveta. Ti si blago naše i ponos naš! Jedva su dočekali, Novače moj, da bace svoju malu senku na tvoje veliko ime. Razumem ja, dobro zapadne medije i ne sekiram se zbog toga. Previše dugo vladaš, a dolaziš iz Srbije. Previše dugo si nepobediv i pokazuješ da male zemlje, kao što je naša, umeju da iznedre vladara sveta. Sve su učinili da te slome, ali ti uvek riterniraš i pokupiš sve pehare i to sa osmehom, ljubavlju i praštanjem. Tek sada pokazuju koliko te mrze i koliko ti se dive!

- Nisi ti, Novače moj, samo najveći teniser, već si i najbolji čovek koga poznajem. Tvoje plemenito srce je isuviše veliko za ovaj licemerni svet. Znam da si želeo da pokažeš da su lepota sporta i života jači od svega. I jesu, Novače moj! Čitav svet je gledao u Beograd, a onda u Zadar, gde si dočekan kao brat rođeni, koji ruši sve barijere, mržnju i nacionalizam. Ono što si ti učinio za nekoliko dana, nisu mogli političari vekovima - da pomiriš nepomirljivo, da spojiš nespojivo! Ni u čemu Novače moj, ti nisi pogrešio. Ti si čovek ogromne snage, prepun ljubavi, razumevanja i dobrote!

- Delimično mogu da razumem kritičare sa zapada, ali zato ne razumem i ne shvatam naše. Duša me boli kada čitam i slušam njihove reči upućene tebi. To su oni koji ne mogu da se popnu ni to tvojih kolena, a sanjaju da osvoje Mont Everest. Pišem ti ovo, jer znam kako je, znam kako smo prošli moja porodica i ja. Počeli smo od nule, kao i tvoji roditelji i ti. Iz zemlje su nas prognali, kako bi, onako sićušni, postali dvometraši.

foto: Privatna arhiva

- Nema, Novače moj, tih čarobnih ogledala koja bi ih pretvorila u velikane. Golgotu smo prošli, da bi oni sproveli neuspešni naučni eksperiment - kako da od ničega, postaneš nešto! Novače moj, Srbi te vide kao novog Nikolu Teslu! Mnogo vremena je prošlo, a mi se tek sada ponosimo njime. Da njega nije bilo, Svet danas ne bi svetleo, već bi lutali po mraku, sa svećama u rukama. Kao što je Tesla izveo naučnu, ti si, Novače moj, izazvao svetsku revoluciju!

- Nikada se, zbog dobijanja simpatija velikog sveta, nisi odrekao svoje Srbije. Ti si gladijator koji se jednako bori i na Vimbldonu i u Dejvis kupu i na nevidljivom frontu, sa svima koji žele da ti otmu zasluženu krunu i titulu šampiona.

- Ne dozvoli, Novače moj, da u tebi ubiju dečaka koji nikoga ne mrzi, već naprotiv, čini kao i do sada. Širi ljubav, pomirenje i radost života. To je tajna tvojih pobeda. Isuviše si veliki, da bi umeo da mrziš. Ali, Novače moj, što si veći, to si veća meta za prosečne, neuspešne i male, ma iz kako velike zemlje oni dolazili. To se zove Zavist i tako je od kada je sveta i veka.

- Zato, Novače moj, što te više gađaju kamenjem, daj im više hleba. Tako je govorila moja baba Jefimija.

- Ozdravi što pre, a tada uradi ono što najbolje znaš! Budi ono što jesi - naš princ dobrote i šampion sveta! - piše u pismu Bogoljuba Karića.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.