DIVAC: NOVAK JE NAPRAVIO GLUPU GREŠKU! Ali, niko nije Isus ili Tesla!
Novaku je podrška stigla i od supruge Vlada Divca, Foto: Dragan Kadić

poruka za Đokovića

DIVAC: NOVAK JE NAPRAVIO GLUPU GREŠKU! Ali, niko nije Isus ili Tesla!

Kako je napisala iako joj se neke stvari ne dopadaju, ipak je Novak neko ko ne sme biti osuđivan zato što je imao plemenitu ideju koja se na kraju ispostavila kao loša

Objavljeno: 14:25h

U trenucima dok je Novak Đoković najkritikovanija ličnost na svetu, malo je onih koji se usuđuju da kažu nešto u njegovu odbranu zbog organizovanja Adria Tura po bivšoj SFRJ što je nažalost na kraju za posledicu imalo i širenje koronavirusa među teniserima, a i on sam se zarazio.

Uglavnom se svi utrkuju ko će jače i žešće da opljuje po najboljem teniseru sveta, da ga prozove za neodgovornost, sebičnost ili šta sve ne, ali ima i onih koji staju na njegovu stranu.

Među njima je i supruga proslavljenog Vlada Divca, Snežana, koja je na Tviteru objavila jedan tekst kao poruku svima onima koji su sada protiv Đokovića.

- Nole je napravio grešku. Glupu, nepromišljenu. Napraviće ih još mnogo u svom životu. Ideja mu je fenomenalna, plemenita i nadam se da će se turnir nastaviti sledeće godine. Ne mislim da je neko super zato što je poznat ili bogat ili najbolji u tome što radi.

Ali mislim da je Nole super, jer ima veliko srce i dobru dušu i radi plemenite stvari. I ne slažem se u svemu što priča, ali se slažem u svemu što on predstavlja. I znam da biti sportista nije najbitnije zanimanje na svetu, ali zahvaljujući njihovoj popularnosti, mogu da daju glas.

Mnogim ljudima i profesijama se glas ne čuje. I verujem da je vrednost njihovog pozitivnog primera jako velika i bitna. I da, volim što je baš neko kao Nole predstavnik moje nacije i uopšte ljudskosti i vrednosti koji su mnogo bitnije od bilo koje nacije, religije i političke partije. I verujem kao i Nole da granice mogu da se pomere samo ako rizikujemo i da verujem u ono što očima ne možemo da vidimo ili da rukama opipamo. Verujem u snagu ljubavi i čovečnosti.

Znam da postoje mnogi ljudi koji su ljubomorni, čak i zli. I da im je ekstra zadovoljstvo da sportiste definišu kao - ljude koji dobro rade sa loptom, gladijatore - ili glumce - kao zabavljače za bogate - koji ne treba i ne znaju ništa drugo u životu da rade.

Da se razumemo, uvek me je nervirala i ona ulizivačka grupacija. Niko od njih nije Isus Hrist, niti reinkarnacija Tesle i ostale gluposti. I da suze Novakove na Olimpijadi su isto vredne kao bilo kog sportiste. Seljački su mi oni gobleni po fasadama zgrada.

Ali na sreću, ne može oblak nadjačati sunce. Bilo bi dobro kada bi shvatili da je za sve nas dobro da slavimo uspešne ljude, bili oni sportisti, naucnici, glumci, zanatlije, poljoprivrednici, lekari ili šta god.

Novaku i Jeleni i svim zaraženim želim brz i lak oporavak. I da, na Noletovoj sam strani i kada pogreši - zaključila je u svom obraćanju Snežana Divac.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.