VEST JE ODJEKNULA KAO BOMBA: Hrvatska na nogama zbog Novaka Đokovića!
Čilić, Đoković i Ćorić, Foto: Mario Ćužić / HTS

stižu reakcije

VEST JE ODJEKNULA KAO BOMBA: Hrvatska na nogama zbog Novaka Đokovića!

- Očekujem da Andrej Plenković smesta ode u izolacij - napisala je nekadašnja premijerka Hrvatske Jadranka Kosor

Objavljeno: 16:07h

Vest da je srpski teniser i prvi reket sveta Novak Đoković pozitivan na koronavirus odjekunula je u Hrvatskoj kao bomba i u inače vrlo oštroj izbornoj kampanji nekima je poslužila za zahtev da lider HDZ premijer Andrej Plenković odmah ode u samoizolaciju, dok iz HDZ-a poručuju da zadarski turnir konkurentske turističke destinacije koriste na štetu Hrvatske.

Svi hrvatski mediji su preneli da su Đoković i njegova supruga pozitivni na korona virus, a s obzirom na to da je prošlog vokenda boravio u Zadru, gde se sastao sa premijerom Plenkovićem, stižu i reakcije.

Đoković je u nedelju napustio Zadar, nakon što je teniski Adria tur prekinut zbog korona virusa.

Plenković, koji je takođe bio u Zadru i sastao se sa Đokovićem, juče je testiran treći put od početka epidemije i njegov rezultat je negativan.

Nekadašnja premijerka Jadranka Kosor je na tviteru, međutim, prokomentarisala:

"A Đoković pozitivan. Očekujem da Andrej Plenković smesta ode u izolaciju".

Reagujući na ovakve prozivke, oglasio se ministar zdravlja Vili Beroš i rekao da će u slučaju premijera epidemiolozi postupiti baš kao i slučaju svakog drugog građanina Hrvatske.

"Proučiće situaciju i odrediti eventualne adekvatne mere", rekao je Beroš za zagrebačku N1 tv.

Sa Zadrom je problem to, dodao je Beroš, što su turistički konkurentne zemlje počele isticati da postoji taj problem u Hrvatskoj, ali tvrdi da je s epidemiološkog stanovišta situacija pod kontrolom.

Plenković je ranije danas rekao da je njegov treći po redu test bio negativan I da se ponaša odgovorno.

"Meni je to već treći test. Ponašam se odgovorno, nije mi problem testirati se svaki dan", rekao je Plenković, koji je tvrdio da se sa Đokovićem sreo na kratko I da se nije rukovao.

Međutim, fotoreporter Mario Chuzić, koji radi za Hrvatski teniski savez, osvrnuo se na svoje iskustvo s teniskog turnira u Zadru.

On je u samoizolaciji i na svom je fejsbuk profilu objavio da je izolovan jer je bio u neposrednom kontaktu sa bugarskim teniserom Dimitrovim.

Naveo je da je njegov nalaz na koronu takođe negativan.

"Premijer kaže da se nije dodirivao s Novakom koji je prema najnovijim informacijama također zaražžen. S obzirom da sam fotografisao taj susret i objavljen je na služžbenim stranicama i društvenim mrežama moje pitanje je da li je ovo kontakt ili nije? Što vi mislite?", napisao je fotograf, uz fotografiju na kojoj se vidi susret Đokovića I Plenkovića, koji drži ruku na ramenu srpskog tenisera.

Direktor Hrvatskog zavoda za javno zdravlje Krunoslav Capak izjavio je ranije danas da, ako Đokovićev test bude pozitivan, neće biti dobro jer je, kako je kazao, srpski teniser sreo u Zadru sa velikim brojem ljudi.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.