DOBILI SMO REZULTATE, SVI SU NEGATIVNI: Dobre vesti stižu iz Zadra nakon haosa sa koronavirusom!
Foto: Starsport©

ohrabrenje

DOBILI SMO REZULTATE, SVI SU NEGATIVNI: Dobre vesti stižu iz Zadra nakon haosa sa koronavirusom!

Dodao je kako je Borna Ćorić napustio Zadar i otišao i Zagreb, a ostala dvojica pozitivnih smešteni su u sobama gde su i bili dosad. čeka se da im se organizuje prevoz kućama

Objavljeno:

Nakon što je otkazan Adria Tour, po saznanju da je Grigor Dimitrov pozitivan na koronavirus, u Zadru su jutros potvrđena još tri slučaja zaraze. Među njima su i Borna Ćorić i trener Dimitrova i Novaka Đokovića.

Za razliku od Đokovića koji se vratio u Beograd, 20-ak tenisera i članova njihovih timova testirani su sinoć po završetku turnira, i to na njihovu inicijativu kako bi mogli otputovati, potvrdili su zadarski epidemiolozi.

Njihova je preporuka i da deca koja su boravila na teniskim terenima i bila u kontaktu s igračima, ne dolaze ostatak nedelje u školu.

foto: Starsport©

- Dobili smo 26 testiranih nalaza, svi su negativni - rekao je Vicković. Večeras očekuju još 30-ak nalaza.

Dodao je kako je Borna Ćorić napustio Zadar i otišao i Zagreb, a ostala dvojica pozitivnih smešteni su u sobama gde su i bili dosad. čeka se da im se organizuje prevoz kućama.

Na pitanje je li situacija alarmantna, Vicković kaže da nije:

- Prema rečima epidemiologa, situacija nije toliko alarmantna, ali treba biti oprezan, i treba pohvatati kontakte - rekao je.

foto: Beta/Zvonko Kučelin

Na pitanje o mogućim propustima, rekao je da je turnir je organizovan uz dopuštenje nacionalnog štaba.

- Oni su prema preporukama HZJZ-a odradili svoj deo. Da li je bilo propusta, u ovom trenutku to ne mogu reći - rekao je.

Može li doći do kaznenih prekršaja jer je širenje zaraznih bolest kazneno delo?

- Videćemo nakon izveštaja državnog inspektora u kojem smeru će sve zajedno ići - rekao je Vicković i Zadranima poručio:

- Budimo mirni, sve zavisi od nas, niko nas nije terao da se ljubimo, grlimo. Prema rečima epidemiologa, oni koji su bili na tribini, nema bojazni da bi bili zaraženi. Samo oni koji su bili u neposrednom kontaktu s igračima.

(Espreso.co.rs / izvor: Dnevnik.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.