NE ZNAMO GDE SE DIMITROV ZARAZIO! Đoković otkrio gde je Dimitrov bio pre nego je došao u Zadar!
Foto: Srđan Stevanović

Možda i u Beogradu

NE ZNAMO GDE SE DIMITROV ZARAZIO! Đoković otkrio gde je Dimitrov bio pre nego je došao u Zadar!

Ostali koji su bili u kontaktu s njim nemaju simptome, ali će svejedno biti testirani

Objavljeno:

Grigor Dimitrov je objavio da je zaražen koronavirusom i zbog toga je otkazano finale Adria Tour-a u Zadru između Novaka Đokovića i Andreja Rubljova.

Bugarski teniser je prethodnih dana boravio u Zadru na turniru, ali je u subotu odustao od daljeg učešća posle prvog odigranog meča i već u nedelju je bio u Monte Karlu gde je testiran na Covid-19 i rezultat je bio pozitivan.

- Dobili smo informaciju od Grigorovog menadžera da je danas testiran u Monaku i da je pozitivan na korona virus. Veoma nam je žao. Trudili smo se da ispoštujemo, i jesmo, sve propisane mere Vlade Republike Srbije, kao i Vlade Republike Hrvatske. Sa naše strane smo uradili sve što je potrebno. Nažalost Grigor je pozitivan - rekao je Đorđe Đoković, direktor celog Adria Tour-a.

foto: Srđan Stevanović

Dimitrov je prošlog vikenda boravio i na turniru u Beogradu, ali tada nije imao nikakve simptome, pa se pretpostavlja da tokom boravka u Srbiji nije zaražen.

- U ovom trenutku organizujemo sve zdravstvene službe kako bi što veći broj ljudi koji je bio u kontaktu sa Grigorom bio testiran. Stupio sam u kontakt sa svim igračima i učesnicima "Adria Tour", njihovim porodicama i ekipama, svim volonterima i ljudima uključenim u organizaciju. Aposlutno niko od njih nema simptome. Grigor je pre dolaska u Zadar bio u svojoj zemlji. Ne znamo da li je zaražen tamo, ali je sigurno da će večeras svi koji su bili u bliskom kontaktu sa njim biti testirani. U kontaktu smo sa Grigorom i njegovim menadžerom i stojim mu na raspolaganju za sve i nadamo se da će brzo da se oporavi i želimo mu sve najbolje.

Hrvatske novinare je zanimalo i šta će biti s onima koji su igrali košarkaški meč pre nekoliko dana, kao i decom, za koju je u četvrtak organizovano druženje sa teniserima.

foto: Starsport©

- Preduzimamo sve propisane mere. Popustapećmo kako nam bude bilo rečeno od strane državnih organa. U pitanju je neki vremenski rok od 10-15 minuta na blizini od pola metra kako bi čovek bio ugrožen. Koliko sam upoznat, apsolutno niko od nas iz organizacije ili bilo ko od igrača nije bilo tako blizu njemu. Naravno, svi ćemo biti testirani - poručio je Đorđe Đoković

Goran Ivanišević, kao čovek koji je bio zadužen za turnir u Hrvatskoj istakao je da je sve što se desilo veliki šok.

- Ovo je jedina ispravna odluka od strane organizacije zbog sigurnosti svih igrača, njihovih porodica i navijača. Objavićemo testove. Ja sam slučajno uradio test pre tri dana, sa Dimtrovom sam bio u kontaktu još deset dana i negativan sam i ako treba opet ću. Ovo je veliki šok za sve nas, ali smatram da je odluka ispravna jer je zdravlje na prvom mestu. Želimo Grigoru da se što pre oporavi. Simptone nije imao, danas ni temperaturu, ali se juče osećao loše i odlučio je da se testira u Monte Karlu, gde je sada. Gde je zaražen ne znamo i sada ćemo preduzeti sve mere da se svi koji su bili u kontaktu testiraju, poručio je Ivanišević.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.