SVAKOG DANA SE JAVLJAJU NOVI: Na Tipsarevićev turnir dolaze Čilić, Rubljov, Hačanov, još dvojica iz iz Top 20!
Filip Krajinović i Janko Tipsarević su bili na konferenciji za medije povodom turnira EEC, Foto: Dragana Stjepanovic

Istočnoevropski šampionat

SVAKOG DANA SE JAVLJAJU NOVI: Na Tipsarevićev turnir dolaze Čilić, Rubljov, Hačanov, još dvojica iz iz Top 20!

Posebno im odgovara što će se igrati na podlozi koja je identična kao u Njujorku

Objavljeno: 15:27h
Uroš Marjanović

Prva nedelja Otvorenog prvenstva Istočne Evrope, koje je planirano da traje šest sedmica uspešno je prošla, rekao je Janko Tipsarević, organizator turnira.

- Ovo je ambiciozan projekat koji treba da traje šest nedelja. Zapitam se i sam u šta smo ušli. Ideja je nastala posle otkazivanja Indijan Velsa. Probali smo da napravimo nešto da bi tenis kao sport nastavio da živi - rekao je Tipsarević na konferenciji za medije u "Kraun Plazi".

Turnir je startovao 15. juna na terenima na SC Olimp, odnosno Tipsarević akademije, a bivši teniser rekao je da je zadovoljan odzivom igrača, kojima se zahvalio što su došli u Beograd.

foto: Dragana Stjepanovic

- Momci i devojke iz regiona su odmah prihvatili priliku da igraju. Prva nedelja je bila uspešna, imali smo mali broj otkaza, a naredne imamo drugi deo takmičenja - rekao je Tipsarević.

Turnir se igra bez prisustva publike, a Tipasrević je otkrio da neće biti promene po tom pitanju ni u narednim nedeljama turnira, zbog velikog broja ljudi koji dolaze sa igračima na sam turnir.

Tipsarević je otkrio da će deo turnira za muškarce i narednu nedelju završiti na šljaci, a onda preći na beton, dok će žene 28. juna krenuti sa betonom. Podloga će biti kao ona na US openu.

Od potvrđenih igrača tenis u Beogradu će zaigrati, pored ostalih, Karen Hačanov, Andrej Rubljov, Borna Ćorić i Marin Čilić, dok je Janko otkrio "da je pričao sa još dvojicom iz Top 20".

foto: Dragana Stjepanovic

Srpski teniser Filip Krajinović, koji je prošle nedelje igrao finale Adria Tour-a, igraće i na turniru koji ogranizuje njegov trener.

- Od mene se očekuje mnogo. Iza mene je jedan prelep vikend, nezaboravan. Ulazim spreman u narednu nedelju. Čast mi je što ću igrati na Jankovom turniru. Biću maksimalno spreman. Imam pritisak, igra se u njegovom klubu, a on mi je trener. Sve je to sastavni deo sporta - rekao je Krajinović.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.