NOVE SKANDALOZNE REČI HRVATA O NOVAKU ĐOKOVIĆU! Doveo im je teniski spektakl u Zadar, a oni opet napadaju...
Nole sa mamom, Foto: Starsport©

KOMŠIJE, DOKLE BRE VIŠE?

NOVE SKANDALOZNE REČI HRVATA O NOVAKU ĐOKOVIĆU! Doveo im je teniski spektakl u Zadar, a oni opet napadaju...

Stvarno nam nije više jasno zbog čega svaki put nađu za shodno da ovo kažu, to jest, urade...

Objavljeno:

Krajem ove sedmice Zadar će biti sportski centar sveta, uverava Novak Đoković u razgovoru za Jutarnji.hr dok uoči velikog teniskog spektakla priča o karijeri, porodici i odgoju, počecima ljubavi s Jelenom, ali i o budućim planovima.

Nakon Beograda, u Zadru se od 19. do 21. juna održava Đokovićev Adria Tour u sklopu kojeg u Hrvatsku dolaze teniske zvezde kao što su Dominik Tim, Aleksandar Zverev, Grigor Dimitrov, a pridružiće im se i domaći asovi Marin Čilić i Borna Ćorić, te mnogi drugi igrači i prijatelji belog sporta ujedinjeni u humanitarnom cilju.

Otkako se situacija s epidemijom koronavirusa smirila na Balkanu, najbolji igrač današnjice vreme provodi na teniskim terenima, ali i na sastancima jer kao organizator teniskog turnira, koji se održava u više država, ima pune ruke posla.

- Kada je počela pandemija, svakodnevno sam kontaktirao s igračima, kao i s prijateljima iz teniskog saveza. Kako je vreme odmicalo, počela se kristalizovati ideja o organizaciji turnira u celoj regiji, kako bismo omogućili da tenis ipak živi. Pratili smo situaciju i shvatili da je to moguće. I tako je sve krenulo. Uz puno posla, puno organizacije, detalja, krenuli smo.

Nole
Nole foto: Starsport©

Kako do Zadra

- Krajem sedmice počeli smo s turnirom u Beogradu i već ove smo u Zadru, kasnije i u Banjaluci i Sarajevu. Dok vam ovo pričam, čekam da izađem na teren i toliko sam uzbuđen i srećan da vam ne mogu to ni opisati. Nestvarno mi je da u ovo doba godine, u mom gradu, u celoj regiji imam priliku da igram tenis s igračima sa samog svetskog vrha, sa svojim prijateljima. Ovo je neponovljivo, jedinstveno iskustvo - rekao je Đoković u ekskluzivnom intervjuu za Jutarnji samo koji dan uoči spektakla u Zadru, u novootvorenom regionalnom centru Hrvatskog teniskog saveza.

- Teniseri koji će nastupiti, svi su moji prijatelji, momci s kojima se sjajno slažem, na terenu i izvan njega. Oni su jedini mogli doći, jer nije jednostavno doći do Srbije ili Zadra u ovom trenutku. Osim toga, i Dominik, Aleksandar i Grigor su činjenicu da je ovo humanitaran turnir sjajno prihvatili i to ih je verovatno dodatno nagnalo na sudjelovanje. Borna, Marin, Damir Džumhur - s njima sam se najbrže dogovorio, jer smo već bili u našim kućama i gradovima, i naravno da drugačije razumemo ovu priliku da celi svet tih dana gleda u našu regiju. To je jako značajna i velika stvar - objašnjava Đoković. Naime, čak 110 zemalja prenosite ovaj turnir.

Nole, kako ga zovu bližnji i fanovi u rodnoj Srbiji, koji po ocu Srđanu ima crnogorsko poreklo, a majka Dijana je Hrvatica iz Vinkovaca, još nikad nije bio u Zadru iako često ljetuje na Jadranu, napisali su novinari Jutarnjeg, koji malo-malo pa iskoriste priliku da pecnu Noleta za poreklo... On ih je iskulirao...

- Jako volim Jadran, volim hrvatsku obalu, generalno taj miris mora, borove šume. Ostao mi je u sećanju još otkad sam bio mali. Još nismo napravili plan gde ćemo ovo leto, ništa ne znamo. Pre svega radujem se što ću da dođe, i što ću prvi put biti u Zadru. Zahvalan sam svim tenisačima koji su se odazvali, Hrvatskom teniskom savezu, svima u organizaciji, glazbenicima koji su se odazvali i medijima te jedva čekam izići na teren. Ovaj turnir će poslati divnu, snažnu i pozitivnu poruku celom svetu, jer će Zadar tih dana biti sportski centar sveta - naglašava Đoković.

Dijana Đoković
Dijana Đoković foto: Pritnscreen

Naime, prvu večer muzičkim nastupom otvara Zlatan Stipišić Gibonni, u subotu Petar Grašo najavljuje plesni spektakl, a u nedjelju posjetitelje turnira očekuje gost iznenađenja.

Đokoviću su tek 33 godine, a već je na glasu kao jedan od najvećih tenisača svih vremena i svrstavaju ga među najutjecajnije ljude na svijetu. Pritisak slave i ovakvog uspjeha neizbježan je, no dok su mnogi posrnuli, Novak se zna s time nositi.

- Pre svega se trudim da ne osećam uspeh kao pritisak. Ne mislim o tome, i onda mi samim time i nije pritisak. Moj doživljaj stvari jeste da se ponašam onako kako bih i da nisam profesionalno uspešan na ovaj način. Vrednosti u koje verujem nosim iz kuće i promovišem kroz sve platforme koje imam kao teniser i sportista. Trudim se da pružim najbolje, tako se ponašam, pokažem poštovanje, promovišem jednakost i to je nekako moja iskonska potreba, jer je nosim u sebi - objašnjava.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.