DOK OSTALI NAPADAJU, SERENA STALA UZ ĐOKOVIĆA: Ni Amerikanka neće da igra pod ovim uslovima na US openu!
Foto: AP

Neće tamo bez svoje ćerke

DOK OSTALI NAPADAJU, SERENA STALA UZ ĐOKOVIĆA: Ni Amerikanka neće da igra pod ovim uslovima na US openu!

Ona je putem svog trenera Patrika Muratoglua prenela javnosti šta trenutno misli o nastupu na Flešing Medouzu ove godine

Objavljeno:

I Serena Vilijams je dovela u pitanje svoj nastup na US openu ove sezone zbog rigoroznih uslova koje pred tenisere postavljaju organizatori.

Kao što i Novak Đoković misli i javno je izrazio neslaganje sa određenim merama prevencije koje organizatori planiraju da uvedu, pre svega to što igrači i igračice mogu da imaju samo jednu osobu uz sebe sve vreme trajanja turnira, sličnog stava je i slavna Amerikanka.

Ona je putem svog trenera Patrika Muratoglua prenela javnosti šta trenutno misli o nastupu na Flešing Medouzu ove godine.

- Mislim da Serena želi igrati na US Openu i to sa 100 odsto svojih mogućnosti, ali ja ne znam kako će se naći u Njujorku u pratnji samo jedne osobe - rekao je Muratoglu.

foto: EPA/Mast Irham

Prema propozicijama svaki igrač bi pre izlaska na takmičenje proveo 14 dana u karantinu u hotelu, a na samom turniru bi se pojavljivao u pratnji samo jednog člana stručnog štaba, bilo trenera ili masera.

Đoković je prvi pokazao svoje neslaganje, posle njega se u sličnom tonu oglasio Nadal, dok je Federer šokirao svet izjaviom da odlazi na operaciju i da do kraja godine neće biti u prilici da igra mečeve.

- Ne mogu zamisliti Serenu bez svoje ćerke tri nedelje u Njujorku. Oni žele iz finansijskih razloga da se održi US Open, što ja razumem, ali me zanima koliko će tenisera i teniserki biti voljno da prihvati uslove - rekao je Muratoglu, koji je naglasio da bi prema zamisli organizatora svi igrači bili smešteni u hotelima blizu aerodroma i da bi bili testirani na koronu najmanje tri puta nedeljno.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.