Rođen da ruši rekorde: Đoković prvi koji je zaradio više od 15 miliona u sezoni!

NEMA MU RAVNOG

Rođen da ruši rekorde: Đoković prvi koji je zaradio više od 15 miliona u sezoni!

Najbolji srpski teniser pridodao je svojoj kolekciji rekorda još jedan koji je uspeo da ostvari u kalendarskoj godini
Objavljeno:

Čovek - rekord! Tako bi trebalo do sada nazivati Novaka Đokovića koji definitivno igra najuspešniju sezonu koju je neki teniser odigrao u istoriji. Prvi reket sveta gotovo na svakih nekoliko nedelja sruši neki novi rekord u svetu tenisa. Srbin je trijumfom na turniru u Pekingu uspeo da postane prvi igrač koji je u jednoj sezoni zaradio više od 15 miliona dolara samo na osnovu svojih rezultata na terenu. Za trijumf u prestonici Kine Novak je dobio 654.725 dolara i tako prebacio magičnu cifru što nikome pre nije pošlo za rukom.

Naravno on će imati priliku da svoj prihod još više uveća s obzirom na to da mu je preostalo učešće na Mastersima u Šangaju i Parizu, kao i na završnom Mastersu u Londonu. U dosadašnjoj karijeri svetski broj 1 je uspeo da zaradi 87.268.280 dolara ukupno od učešća na turnirima i još više je istopio prednost Rodžera Federera koji je na prvom mestu sa zarađenih 94.746.573 dolara.
Da li bi uopšte trebalo pominjati da je Đoković ove sezone probio još jednu granicu i to kada su u pitanju prikupljeni poeni na ATP turu, jer je postao prvi čovek koji je osvojio više od 16 hiljada poena. (Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.