PONOVO SE OGLASILA ALEKSANDRA KRUNIĆ: Objasnila je šta je htela da kaže izjavom o Novakovoj ideji!
Aleksandra Krunić, Foto: EPA/Srđan Šuki

pojašnjenje

PONOVO SE OGLASILA ALEKSANDRA KRUNIĆ: Objasnila je šta je htela da kaže izjavom o Novakovoj ideji!

- Nisam komentarisala Novakovu ideju kada je u pitanju ATP već njena primena u okviru WTA

Objavljeno:

Aleksandra Krunić se ponovo oglasila i rekla je da se ne protivi ideju Novaka Đokovića o novčanoj pomoći za slabije rangirane igrače, već da se ona ne može primeniti u ženskom tenisu.

- Moj intervju za ukrajinski BTU je bio na temu rada u Savetu igrača i na temu pomoći igračima.

- Novakova ideja je bila jedna od brojnih tema u sklopu tog intervjua. Moj posao u Savetu igrača je da zaštitim interese igračica i da zajedno sa devojkama u savetu pronadjemo najbolje rešenje za WTA igračice.

- Nisam komentarisala Novakovu ideju kada je u pitanju ATP već njena primena u okviru WTA. Odlučeno je da se pomaže u skladu sa ostvarenom zaradom nakon zaključka da je ovo bolji pristup nego pomoć na osnovu ranga. Novakova ideja je potencijalno dobro rešenje za ATP, ali moramo razdvojiti stvari i napraviti razliku izmedju ženske i muške konkurencije. Na kraju krajeva, to je i moj posao u Savetu i usaglasile smo se da je rešenje koje predlažemo najbolje moguće za sve igračice.

- Lično sam uvek za pomoć drugima i javno sam uvek na tu temu govorila, ali je moj zadatak sada bio da budem učestvujem u odluci za dodelu novca onima kojima je zaista najpotrebniji i naša odgovornost kao Saveta je bila da igračice dobiju dovoljnu svotu novca tako da on zaista bude od pomoći, a ne da se raspline. Treba imati u vidu i da se zarada 250. muškarca i 250. žene značajno razlikuje i da žene zaradjuju mnogo manje pa smo tako morali početi od višeg ranga i time završiti na višem rangu. Opcija pomaganja do 700. mesta u WTA nije bila u opticaju jer je zajednička procena unutar Saveta bila da takva pomoć ne bi bila dovoljno efikasna. - navela je Krunić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media