KAKVE REČI HRVATA O NOVAKU ĐOKOVIĆU: Nikad u istoriji neki broj jedan nije to uradio!
Novak Đoković, Foto: EPA/Lukas Coch

velika podrška za srbina

KAKVE REČI HRVATA O NOVAKU ĐOKOVIĆU: Nikad u istoriji neki broj jedan nije to uradio!

- Skidam mu kapu do poda na tome - rekao je Čilić za Večernji list.

Objavljeno: 17:49h

Poznati hrvatski teniser Marin Čilić komentarisao je kako Novak Đoković, kao predsednik Saveta igrača, brine o teniserima koji su slabije rangirani na ATP turu.

Hrvat je istakao da je veoma zadovoljan Đokovićevim obavljanjem predsedničke funkcije.

- Nikad se u istoriji neki broj jedan nije toliko angažovao u pomaganju igračima kao Novak poslednjih godina. Stvarno je upućen u većinu problema, na terenu i van njega, sluša sugestije, pokreće inicijative, otvara neke druge kanale... Skidam mu kapu do poda na tome - rekao je Čilić za "Večernji".

Marin Čilić
Marin Čilić foto: EPA/Scott Barbour

Trenutno 37. teniser na ATP listi se dotakao finansijske pomoći slabije rangiranim igračima. On bi trebalo da uplati 10 hiljada dolara za njihovu pomoć.

- Nisam još (uplatio novac) jer još postoje neki upitnici oko celog modela, posebno oko raspodele novca, iako sam potpuno za to da se pomogne onima koji su se našli u finansijskim problemima. U kontaktima sam ovih dana s više igrača, najviše s Kanađaninom Vasekom Pospišilom, razmenjujemo razmišljanja i informacije u vezi s tim - rekao je Čilić i dodao:

- Nejasno je, na primer, da li bi trebalo pomoći i onim teniserima koji su u ovom trenutku možda i slabije plasirani, ali su u karijeri zaradili dva ili više miliona dolara. Teniske organizacije i Gren slem turniri skupili su već neki novac (više od šest miliona dolara prim. aut.), neke pomoći će biti, ali jasno je da to nije dugoročno rešenje - zaključio je hrvatski teniser.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.