NOVI NAPAD NA ĐOKOVIĆA STIŽE IZ RUSIJE: Ne možeš da siliš ljude da to urade!
Novak Đoković je i dalje na udaru, Foto: EPA/Francis Malasig

Ko bi to rekao

NOVI NAPAD NA ĐOKOVIĆA STIŽE IZ RUSIJE: Ne možeš da siliš ljude da to urade!

Bivši ruski teniser žestoko kritikovao plan srpskog tenisera

Objavljeno:

Iako je plan Novaka Đokovića o novčanoj pomoći za slabije rangirane igrače koji zbog pandemije koronavirusa su zapali u tešku finansijsku situaciju, naišao na veliko odobravanje i maltene uspeo, ipak mnogi ga i dalje kritikuju.

Poslednji koji se uključio u raspravu oko toga je Mihail Južni, bivši ruski teniser, kome se ne sviđa plan najboljeg tenisera sveta po kome igrači iz prvih 100 u zavisnosti od renkinga doniraju od 5 do 30 hiljada dolara, a u akciju su uključeni i 20 najboljih u dublu.

- Zašto Top 100 ali ne i 101. igrač na svetu? Ko odlučuje o iznosu i visini donacija, ko odlučuje koji će teniseri biti potpomognuti? Da li pomažemo mlađim i dolazećim igračima ili starijima koji su zaglavljeni između 250. i 300. mesta na ATP listi već deset godina? To nije u redu - rekao je Južni.

Južni, svojevremeno 8. igrač sveta, ima drugačiji predlog.

- Ako hoćeš da pomogneš, pokreni dobrotvornu fondaciju, pa će oni koji su zainteresovani da doniraju, to i moći da urade. Ali ne možeš da siliš igrače da to urade samo zato što su više rangirani - dodao je Južni.

Podsećamo da je najglasniji u protivljenju Đokovićevoj ideji Dominik Tim koji je rekao da ne želi da pomogne nekim igračima koji su loše rangirani, jer oni tenis ne shvataju ozbiljno.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.