TIPSAREVIĆ OTKRIO SUROVU ISTINU SVETSKOG TENISA: Đokovića i Federera ovo mnogo pogađa, ali njima je najgore!
Tipsarević i Đoković su veliki prijatelji, Foto: Starsport©

otvoreno

TIPSAREVIĆ OTKRIO SUROVU ISTINU SVETSKOG TENISA: Đokovića i Federera ovo mnogo pogađa, ali njima je najgore!

Teniserima koji se nalaze negde od 200. do 700. mesta je najteže, jer oni žive od tenisa

Objavljeno:

Bivši srpski teniser Janko Tipsarević je komentarisao aktuelnu situaciju koja je prilično pogodila "beli sport" u emisiji "Jutro" na televiziji Prva.

Tipsarević je nakon završetka karijere postao trener Filipa Krajinovića, ali trenutno se nalazi u karantinu zbog pandemije koronavirusa, kao i svi mi.

- Sa mnogo rezerve slušam vesti iz svetskog tenisa jer, iako ljudi imaju dobru volju da se ova sezona održi, ja sam jako skeptičan da će se turniri internacionalno održavati do kraja ove sezone. Postoji dobra volja, direktori turnira i Savezi pokušavaju da grabe datume kako bi se održali Grend slemovi u ovoj situaciji, ali mislim da ima još mnogo pitanja na koja mora da se odgovori - rekao je Tipsarević.

foto: Profimedia

Tipsarević je istakao da će slabije rangirani teniseri imati najviše problema, a da su Federer i Đoković takođe pogođeni prekidom sezone.

- Mislim da će ovo definitivno pogoditi najslabije rangirane igrače, najviše zbog finansija. Igrači koji igraju tenis, a nalaze se negde od 200. do 700. mesta, bukvalno žive 90%, možda i 100% od tenisa. Taj novac koji zarade ne koriste samo za trenere i putovanja, već za svakodnevnicu njihovih života. Sigurno da će pogoditi Federera, koji se nada potencijalno još jednog Gren slem tituli. Mislim da pogađa i Novaka jako puno, zato što juri te rekorde i šansu da bude 'broj 1' najduže od svih u istoriji tenisa. Mislim da pogađa apsolutno svakoga, a ako mene pitate definitivno najviše pogađa igrače koji imaju slabiji renking - istakao je Tipsarević.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.