ZUKORLIĆ UPOREDIO NAPADE NA ĐOKOVIĆA SA INKVIZICIJOM: Ja ga podržavam! Ne sme niko da mu kaže da ćuti o bilo čemu!
Muamer Zukorlić brani stav Novaka Đokovića o vakcini, Foto: Printscreen/Youtube/EPA/Ali Haider

POdržao ga

ZUKORLIĆ UPOREDIO NAPADE NA ĐOKOVIĆA SA INKVIZICIJOM: Ja ga podržavam! Ne sme niko da mu kaže da ćuti o bilo čemu!

Kako je izjavio, on ne ulazi u to da li je stav srpskog tenisera pogrešan ili nije, već da se jednostavno mora poštovati pravo na mišljenje i slobodu izbora

Objavljeno:

Novak Đoković je podelio Srbiju i svet svojom izjavom oko vakcine protiv koronavirusa.

Reči srpskog tenisera da on ne bi voleo da mora da se vakciniše da bi mogao da igra na turnirima preneli su svi i izazvale su oprečne reakcije, iako on nije konkretno mislio na to da je protiv vakcinacije protiv korone, već da će pažljivo pratiti šta će biti kada vakcina bude napravljena i doneti odluku da li je to dobro za njega.

Zbog toga ga jedni osuđuju, a drugi brane njegov stav, kako među običnim svetom, tako i među stručnjacima.

Imali smo prilike da čujemo šta doktor Predrag Kon misli o toj njegovoj izjavi, a sada je Đokovićevu stranu zauzeo u javnoj raspravi lider Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka i bivši muftija Muamer Zukorlić.

Gostujući na televiziji "Happy", Zukorlić je podržao najboljeg tenisera sveta jer kako je rekao mora se poštovati pravo na slobodu izbora i pravo na mišljenje.

Novak Đoković je svojim stavom o vakcini podelio svet
Novak Đoković je svojim stavom o vakcini podelio svetfoto: Zorana Jevtić

- Ne možemo da napadamo Novaka Đokovića samo zato što iznosi svoje mišljenje. Ne samo da ga napadamo, nego jako mi smeta taj inkvizitorski pristup. Njega napadaju zato što se odvažio da kaže svoje mišljenje. Napali su ga zato što ne prihvata tabuizaciju.

Zukorlić je rekao da po ovom pitanju podržava srpskog tenisera više nego što ga je podržavao kad je pobeđivao.

- Imali smo u srednjem veku inkviziciju, a sada imamo nove trendove, koji vam pod plaštom izgovora zaštite zdravlja, ne dopusštaju da kažete svoje mišljenje. Dva puta sam pogledao snimak, čovek je rekao "nisam protiv vakcine, ali se zalažem za pravo izbora i da znam šta mi se ubrizgava". Pa ja ga podržavam, evo neka zna Novak Đoković, sada ga podržavam više nego kada je pobeđivao. I tada mi je bilo drago. Ali pravo na izbor i mišljenje ne sme se nikako zapostaviti. Ne smemo pristati na tabuizacije - kaže Zukorlić.

Mnogi pak smatraju da ovaj njegov stav može imati negativne posledice, pogotovo što postoji pokret koji je protiv bilo kakve vakcine, što može dovesti do novih epidemija poput morbila...

- Neka imamo, problemi sa bilo čim, uključujući i vakcine, ne mogu se rešavati tabuizacijama, naredbama "nemoj ti, ti ćuti, ne smeš o tome da govoriš". Čak i da nije u pravu, uopšte ne analiziram da li je njegov stav dobar, ne bavim se time.

Zukorlić je na kraju rekao da ga ne iznenađuje rezultat ankete da u Srbiji ljudi više veruju Novaku Đokoviću nego Predragu Konu, koji je na čelu kriznog štaba.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.