ITALIJA IMA NOVO BOŽANSTVO - NOVAKA ĐOKOVIĆA! Zbog tebe mi danas pričamo srpski: Ovo ti nikad nećemo zaboraviti!
Novak Đoković je tajno donirao novac italijanskim bolnicama, Foto: EPA/Ali Haider

zahvalnica za donaciju

ITALIJA IMA NOVO BOŽANSTVO - NOVAKA ĐOKOVIĆA! Zbog tebe mi danas pričamo srpski: Ovo ti nikad nećemo zaboraviti!

Nakon što se otkrilo da je u tajnosti donirao pomoć za Bergamo srpski teniser je dobio večnu zahvalnost italjanskog naroda

Objavljeno:

U Italiji su i ranije voleli Novaka Đokovića, ali posle njegovog humanog gesta pomoći Bergamu, stekao je status božanstva.

Nakon što se saznalo da je srpski teniser uručio donaciju gradu koji je najteže pogođen pandemijom koronavirusa, u Italiji se nižu hvalospevi na njegov račun.

Tako je glavni urednik lista "Tutosporta", Ksavijer Jakobeli, inače rodom iz Bergama, napisao na naslovnoj strani zahvalnicu i odu Srbinu pod naslovom "Nole, Italija na srpskom".

U desnom uglu naslovne strane je zahvalnica Novaku Đokoviću
U desnom uglu naslovne strane je zahvalnica Novaku Đokovićufoto: Printscreen/Tuttosport

- Ne zanima me ako znate, osim ako to može pomoći do drugih potencijalnih davalaca da me oponašaju. Nole Đoković već je napravio veliki gest za bolnice u Bergamu od ogromne vrednosti. Odavno je poznato da Italiju svetski broj jedan jako voli. To je pokazao i prošle godine u San Remu kada je pevao "Obećanu zemlju", odajući počast našoj zemlji.

- Sada je čin solidarnosti ponovio za bolnice u Bergamu, Romano di Lombardiji i Trevilju. Кo to nije hteo da se sazna javno? Da je zavisilo sve od Novaka nikada ne bismo saznali. Savršeno govori italijanski. Danas ćemo mu mi na srpskom da kažemo 'Od srca, hvala Nole (na srpskom napisano prim. aut). Nikada ovo nećemo da zaboravimo - napisao je Jakobeli.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.