Rolan Garos ima novu šampionku! Muguruza je Serenina noćna mora u Parizu! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Reuters

Šampionski poen je ludilo

Rolan Garos ima novu šampionku! Muguruza je Serenina noćna mora u Parizu! (FOTO) (VIDEO)

Špankinja je osvojila svoju prvu Gren slem titulu u karijeri
Objavljeno: 18:13h

Imamo novu šampionku Rolan Garosa i to je Garbine Muguruza. Špankinja je u finalu pobedila braniteljku trofeja Serenu Vilijams 7:5, 6:4 i osvojila svoju prvu Gren slem titulu. Znalo se pre meča da bi Muguruza mogla biti kobna po neprikosnovenu vladarku svetskog tenisa na pariskoj šljaci, gde ju je već pobedila 2014. godina, a sada je to učinila isto, samo ovog puta u najvažnijem meču na turniru.

foto: Reuters
Ogromna borba je viđena tokom prvog seta, ali je od starta bilo jasno da je španska teniserka bila ta koja je vodila igru, ona je prva došla do brejka, nakon što je prethodno spasila dve brejk lopte.
foto: Reuters
Iako je Amerikanka ubrzo uspela da vrati izgubljeni servis i vrati meč u egal, u 11. gemu je ponovo popustila i Muguruza pravi novi brejk, a onda je odservirala za osvajanje prvog seta. Prepuna samopouzdanja posle toga odmah u prvom gemu drugog dela igre ponovo pravi brejk, ali je sa druge strane usledio odgovor dugogodišnje najbolje igračice planete.
foto: AP
Međutim, revija brejkova se nastavila, jer je Špankinja uzvratila novim ribrejkom, a onda uspela i da potvrdi brejk na svom servisu. Priliku da dođe do titule imala je na servis Vilijamsove u 9. gemu drugog seta, ali je prva igračica planete uspela da spasi dve meč lopte. Međutim, u narednom poslednjem gemu u meču Muguruza je napala svom snagom, a šampionski poen je bio možda i najlepši u meču - lob udarac za koji je Serena mislila da će završiti u autu, ipak je pogodio teren i slavlje Špankinje je moglo da počne.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.