BIO JE U ŠANGAJU U JEKU EPIDEMIJE: Bivši selektor Srbije ispričao kako su se tamo izborili sa koronavirusom!
Bogdan Obradović u razgovoru sa Novakom Đokovićem, Foto: Beta/Branislav Božić

o koronavirusu iz prve ruke

BIO JE U ŠANGAJU U JEKU EPIDEMIJE: Bivši selektor Srbije ispričao kako su se tamo izborili sa koronavirusom!

On je istakao da mu nije jasno neodgovorno ponašanje pojedinaca u Srbiji

Objavljeno:

Nekadašnji selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije, Bogdan Obradović, pričao je o iskustvu sa pandemijom koronavirusa u Kini iz prve ruke, pošto je za vreme epidemije bio upravo u toj zemlji odakle je sve počelo.

Gostujući u jutarnjem programu na RTS teniski trener koji je u međuvremenu angažovan u najmnogoljudnijoj zemlji sveta preneo je svoje iskustvo sa situacijom kakva je u prva dva meseca 2020. godine bila u Kini i kako su se tamo izborili sa ovom pošasti.

- Ja sada primenjujem ono što su Kinezi primenjivali. Znam da je naš narod izuzetno inteligentan, ali moramo da ostanemo jedinstveni, moramo da slušamo. Svi mi imamo majke, očeve i moramo na taj način da ih zaštitimo. Nisu mi jasni ljudi koji daju komentare tipa, "Nas to ne interesuje" - rekao je Obradović.

Bogdan Obradović je ispričao kako je tekla borba protiv koronavirusa u Kini
Bogdan Obradović je ispričao kako je tekla borba protiv koronavirusa u Kinifoto: Nebojša Mandić

On je ispričao kako je sve izgledalo u Kini.

- U predgrađu Šangaja, gde sam ja bio, ima oko 40 miliona ljudi, i ja sam se zavlačio po metroima, svugde da vidim da li negde ima grafita ispisanih. Nisam našao nijedan grafit nekog vida protesta.

- Mereno sa Šangajem, mi čak imamo i bolje snabdevene radnje. Kinezi koriste "Wechat" koji služi i za plaćanje, a jedna žena koja je širila nezvanične informacije na toj mreži je uhapšena. Pravila su pravila, moramo da poštujemo ono što se donese u ovakvim situacijama. Važno je da se sačuvamo u velikom broju - poručio je Obradović.

On je svojevremeno osvojio Dejvis kup sa Srbijom 2010. godine.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.