NOLE NEĆE BRANITI TROFEJ NA VIMBLDONU? Ljubitelji tenisa ovo nikako nisu želeli da čuju!
Novak Đoković, Foto: EPA/Lukas Coch

šta je, tu je

NOLE NEĆE BRANITI TROFEJ NA VIMBLDONU? Ljubitelji tenisa ovo nikako nisu želeli da čuju!

Kako poslednje informacije iz Engleske govore, organizatori Gren Slem turnira u Londonu razmatraju razne scenarije.

Objavljeno:

Otkazivanje Vimbldona je i dalje moguće, a sigurno se neće igrati pred praznim tribinama.

Organizatori Vimbldona su u bliskoj saradnji sa vlastima Velike Britanije i svesni su opasnosti pandemije koronavirusa. Hitan sastanak je zakazan za sledeću nedelju na kome će prisustvovati predstavnici ATP, WTA, ITF i LTA, ali i čelnici ostalih Gren Slemova.

Plan je da se sezona nastavi u jednom momentu ove godine, ali zbog pandemije koronavirusa kalendar se skraćuje i postaje nemoguće odlagati turnire, pa se otkazivanje navodi kao opcija. Igranje pred praznim tribinama defnitivno nije opcija. Organizatori Vimbldona su u "Ol Ingland Klubu" aktivnosti smanjili na minimum, a nisu sve otkazali zbog održavanja trave.

Ričard Luis, direktor Vimbldona je na sve ovo dodao:

"Kriza prouzrokovana koronavirusom je velika i u mnogo čemu utiče na naše živote. Ovako nešto nismo mogli ni da zamislimo, a nije problem samo u Velikoj Britaniji, nego širom čitave planete. Najvažnija stvar u ovim momentima je zdravlje i mi smo u obavezi da budemo odgovorni i da donesemo pametne odluke. Radimo naporno na tome da se naši planovi u 2020. godini ispune, pa smo zbog toga sazvali hitan sastanak za narednu sedmicu na kom ćemo doneti velike odluke. Tenisa neće biti do 8. juna, to je barem sigurno"

Da li ćemo gledati Vimbldon u 2020. godini?

Bonus video:

(Espreso.co.rs/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.