ĐOKOVIĆ JE OVOM ODLUKOM NAJVIŠE OŠTEĆEN: Nadal je taj koji treba da bude presrećan zbog nje!
Novak Đoković, Foto: Profimedia

takva je situacija...

ĐOKOVIĆ JE OVOM ODLUKOM NAJVIŠE OŠTEĆEN: Nadal je taj koji treba da bude presrećan zbog nje!

Ukoliko Španac odigra dobro na travi mogao bi da se vrati na prvo mesto

Objavljeno:

ATP i WTA su zajedničnki potvrdili da će rang liste biti zamrznute do 8. juna, za kada je planirano da se teniska sezona nastavi.

Ovo je vest koja se najviše neće svideti najboljem reketu sveta Novaku Đokoviću, koji neće moći da uveća broj nedelja provednih na prvom mestu ATP liste, pa će tako ostati na 281. nedelji na vrhu.

Novak se nalazio na dobrom putu da prestigne Pita Samprasa na večnoj listi, pošto je bio u čudesnoj formi i kao što je poznato nije izgubio nijedan meč u 2020. godini, tako da je sada već sigurno da ove godine neće moći da prestigne Rodžera Federera na prvom mestu, koji se 310 nedelja nalazio na prvom mestu ATP liste.

Nadal je taj koji je najviše profitirao
Nadal je taj koji je najviše profitirao foto: EPA/Nic Bothma

Ova situacija se najviše dopala Rafaelu Nadalu koji je u ovom periodu branio najveći broj bodova na turu, pa ukoliko odigra dobro na travnatim turnirma može da se vrati na vrh, što bi bilo veoma loše..

Portugalski novinar Žoze Morgado smatra da ljudi najviše pričaju o Rodžeru zbog nedelja na prvom mestu, međutim Rafael Nadal je upravo taj koji je najviše profitirao ovakvim ishodom.

- Đoković sa svojom formom u 2020. godini verovatno bi osvojio oba Mastersa u Sjedinjenim Američkim Državama i odigrao bi mnogo bolje na sezoni na šljaci. Po mom mišljenju Novaku najviše škodi ova nesrećna situacija - napisao je Morgado.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.