DA LI ĆE BITI ODLOŽENI VIMBLDON I US OPEN?! Amerikanci se oglasili posle pomeranja Rolan Garosa!
US open za sada ne bi trebalo da bude odložen, Foto: Profimedia

Pitanja bez odgovora

DA LI ĆE BITI ODLOŽENI VIMBLDON I US OPEN?! Amerikanci se oglasili posle pomeranja Rolan Garosa!

Zbog ekspanzije koronavirusa brojni teniski turniri su otkazani, a sezona je trenutno stopirana do poslednje nedelje aprila za sada

Objavljeno:

Rolan Garos je zvanično pomeren za septembar mesec, a postavlja se pitanje šta će biti sa Vimbldonom i US openom ove godine?!

Za sada se iz Londonu nisu izjašnjavali po ovom pitanju, ali zato je stigla poruka iz Njujorka o tome da li se razmatra potencijalna promena datuma odigravanja Gren slema na "Flešing medouzu".

- USTA (Teniska asocijacija SAD) nastavlja sa planom organizacije US Opena za ovu godinu i trenutno ne razmišlja o promenama rasporeda. Ali ovo su nesigurna vremena i istražujemo sve opcije, uključujući i onu za pomeranje turnira za neki kasniji datum. U vreme kada ceo svet zajedno preživljava ovu situaciju, smatramo da ovakvu odluku ne treba donositi na prečec, stoga USTA će raditi sve u punoj saradnji sa ostalim Gren slem turnirima, WTA, ATP, ITF kao našim partnerima i Lejver kupom - piše u saopštenju Teniske asocijacije SAD.

Prema sadašnjem planu, US open bi trebalo da počne u poslednjoj nedelji avgusta, odnosno nekih mesec dana pre početka Rolan Garosa.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.