IGRAČI SRAMNO NAPALI ĐOKOVIĆA ZBOG 'BEKSTVA' IZ AMERIKE: Onda se javila legendarna šampionka i začepila im gubice!
Novak Đoković je optužen nepravedno i bez razloga, Foto: Zorana Jevtić

Optužili ga da je privilegovan

IGRAČI SRAMNO NAPALI ĐOKOVIĆA ZBOG 'BEKSTVA' IZ AMERIKE: Onda se javila legendarna šampionka i začepila im gubice!

Najboljeg igrača sveta su pojedini teniseri optužili da je znao pre svih za otkazivanje turnira u Americi

Objavljeno:

Novak Đoković našao se na udaru i kao glavna meta neopravdanih, možemo reći i sramotnih napada, pojedinih njegovih kolega zbog cele situacije sa pandemijom koronavirusa usled koje je ATP odlučio da prekine sezonu i zabrani održavanje svih turnira u narednih 6 nedelja.

Najbolji teniser sveta je na dan kada je ATP doneo ovu odluku već krenuo put Evrope zajedno sa drugim srpskim teniserima uhvativši jedan od poslednjih letova iz Sjedinjenih Američkih država ka "starom kontinetu".

Neki od drugih tenisera su zbog toga izneli sumnje da je Srbin ranije od svih znao da će biti otkazani Masters u Majamiju i još neki turniri koji su bili planirani da se igraju na tlu SAD, te su se predstavili kao "žrtve" odnosno da su "manje bitni" od nekih drugih na ATP turu.

- Znači, Đoković je otišao iz SAD pre nego što se znalo da će svi turniri posle Indijan Velsa (prvi turnir koji je otkazan, bez povezanosti sa ostalima prim. aut) biti otkazani ili odloženi. Gde su meni takve informacije?! - zapitao se japanski teniser Taro Danijel.

Amerikanac Noa Rubin se nadovezao na Danielove reči.

- Biti dezinformisan je normalna stvar u ovom svetu. Hajde da nastavimo da samo određenim ljudima govorimo šta se dešava, dok će ostali morati da nagađaju - naveo je Rubin.

S druge strane, u odbranu srpskog tenisera je stala legendarna bivša šampionka Lindzi Devenport.

- Ljudi moraju da shvate da igrači mogu da donesu odluke iz ličnih razloga. Možda je osetio potrebu da bude uz porodicu, možda ga ne zanima da čeka turnir koji se možda ni neće održati. Ne znamo kada je odlučeno to što je odlučeno, ali igrači sami donose odluke o tome šta će raditi. On ima dvoje male dece kod kuće i sigurna sam da mu je to bilo prvo na umu - očitala je bukvicu Devenportova.

Istina je da je Đoković već rezervisao mesto na letu za Evropu pre nego što je doneta zvanična odluka o prekidu takmičenja, ali je istina isto tako da se već dan ranije znalo da će i Masters u Majamiju biti otkazan.

Podsećamo da je ATP odlučio da suspenduje sva takmičenja do 20. aprila, a ITF je produžio taj period za još nedelju dana, do 27. aprila.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.