ENDI MARI PROPUŠTA VIMBLDON I OLIMPIJSKE IGRE: Moraće na novu operaciju, jer mu kost urasta u meso!
Endi Mari i dalje muku muči s povratkom na teren, Foto: AP

Narednih nekoliko nedelja su ključne

ENDI MARI PROPUŠTA VIMBLDON I OLIMPIJSKE IGRE: Moraće na novu operaciju, jer mu kost urasta u meso!

Britanski teniser je ispričao da je moguće da mu problem sada zadaje jedna od nuspojava ugradnje veštačkog kuka koja bi mogla da se reši operacijom, ali i ne mora ukoliko mu se telo navikne na to

Objavljeno:

Endi Mari ponovo ima velikih problema sa zdravljem zbog čega i dalje nije odigrao nijedan meč u dosadašnjem toku godine, a sada je otvoreno i pitanje da li će uopšte moći da igra na Vimbldonu i na Olimpijskim igrama.

Britanski teniser je u razgovoru za "Gardijan" rekao da mora da razmotri odlazak na novu operaciju usled problema koje sada ima sa heterotopiskom osifikacijom, koja je nuspojava ugradnje veštačkog kuka.

- Ja želim da igram, ali pitanje je da li sam sposoban za to ili nisam. Međutim, ne postoji jasno definisan problem, jer je teško reći - rekao je Mari.

Endi Mari još nije odigrao nijedan meč ove godine
Endi Mari još nije odigrao nijedan meč ove godinefoto: AP

On je poslednji meč odigrao na Dejvis kupu u novembru prošle godine i tada mu je dijagnostikovana modrica na publičnoj kosti.

- Tokom Dejvis kupa modrica na pubičnoj kosti je uzrokovala da meko tkivo oko nje se grči i da imam spazme. To je veoma kompleksno i teško pitanje, jer nije lako naći odgovore na njega - ispričao je Mari, a onda se osvrnuo na nuspojavu operacije kuka koju je imao prošle godine.

- Postoji nešto što se zove heterotopiska osifikacija, to je kada vam koštano tkivo raste van normalnog skeleta, takoreći urasta u meka tkiva. Ta kost raste 14 do 16 meseci posle operacije kakvu sam ja imao i njen rast izaziva poteškoće, bolove i svrab. I to je možda moj trenutni problem, jer ako pokušate da je odstranite operacijom dok raste, ona će izrastati opet.

Endi Mari ima problem s nuspojavom operacije ugradnje veštačkog kuka
Endi Mari ima problem s nuspojavom operacije ugradnje veštačkog kukafoto: EPA/Rodrigo Jimenez

Mari, koji se vratio treninzima ove nedelje, istakao je da će nekoliko narednih nedelja biti ključne da donese odluku da li će morati ponovo na operaciju.

- Sledećih nekoliko nedelja će biti test za mene. Testiraću kuk i nadam se da će on reagovati dobro. Ako tako ne bude, onda ću morati da idem na odstranjivanje tog izraslog koštanog tkiva, ali to ne mogu da uradim dok čitav proces izrastanja ne bude završen. Uskoro će proći 13 meseci od operacije, tako da ću do kraja marta znati da li mogu da igram sa time ili ne mogu. Ako budem morao da uklonim to, jer je to ono što mi izaziva probleme, onda proces oporavka posle operacije ne bi trebalo da bude dugačak. Ali ako ne budem mogao da odem na operaciju do maja, onda uz proces oporavka od 6-8 nedelja, onda znači da ću propustiti taj naredni period - rekao je Mari.

A taj period podrazumeva VImbldon i Olimpijske igre koji se igraju u julu i početkom avgusta.

Endi Mari ne zna da li će igrati na Vimbldonu i Olimpijskim igrama
Endi Mari ne zna da li će igrati na Vimbldonu i Olimpijskim igramafoto: EPA/Kiko Huesca

Ipak, on bi pre toga trebalo da pokuša da zaigra na Mastersu u Majamiju koji počinje 23. marta, ali i taj njegov nastup zavisi od toga kako mu telo bude reagovalo tokom narednih nedelja napornih treninga.

- Nema razloga zašto ne bih igrao, jer ja nemam povredu kao takvu. Ako je ovo problem, onda je to kalcifikacija, samo prepreka i samo treba da se smiri s vremenom i da mi se telo navikne na nju i da li mogu da izađem na kraj s time na terenu - poručio je Mari koji je rekao da ne želi da daje prognoze kada će biti u potpunosti spreman da igra.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.